Toyota organisoi uudelleen WRC-toimintansa — Tommi Mäkinen uusiin tehtäviin

Kuva: Toyota.

Tommi Mäkinen on nimitetty Toyota Motor Corporationin moottoriurheilun neuvonantajaksi tammikuusta 2021 alkaen.

Mäkisen nimityksen takana on panostus, minkä hän teki Toyotan rallipoluille paluun eteen ennen vuotta 2017.

Mäkinen ja hänen ammattilaisista koostuva tiiminsä (Tommi Mäkinen Racing Oy, TMR) auttoivat Toyotaa kehittämään ja rakentamaan ei pelkästään menestyksekästä WRC-autoa vaan kokonaisen toimivan WRC-tiimin. Osoituksena menestyksennälästä TGR WRC kuittasi jo 2018 valmistajien maailmanmestaruuden ja 2019 kuljettajan maailmanmestaruuden.

Tämän lisäksi Tommi Mäkinen Racing Oy:n kehittämä TGR WRT -tiimi sekä WRC-autojen suunnittelu- ja kehitystyö siirtyvät Toyotalle.

Vuodesta 2021 eteenpäin WRC-toiminnasta vastaa Toyota Gazooo Racing Europe GmbH, joka on jo ennestään vastannut Toyotan moottoriurheilutekemisestä Euroopan tasolla.

Samalla henkilöstöä kehitetään entisestään, ja TGR WRT jatkaa toimintojaan niin Suomessa kuin Virossa hyödyntäen osittain jatkossakin TMR:n fasiliteetteja.

– Olemme tyytyväisiä Toyotan päätökseen ottaa yhdessä rakentamamme WRC-toiminta kokonaisuudessaan haltuunsa. Erityinen ilonaihe on kaikkien ammattilaistemme työllistyminen Toyotalle ja vakaan tulevaisuuden varmistuminen. Minulle on myös tärkeää, että toiminta säilyy Jyväskylässä ja Tallinnassa Toyota Gazoo Racing Europen ottaessa tiimin siipiensä suojaan, Mäkinen toteaa tiedotteessa.

– Päätöstäni Toyotan paluusta WRC-sarjaan ei olisi tapahtunut ilman henkilökohtaista tapaamista Tommin kanssa. Hänen tuellaan olemme olleet voittoisia WRC:ssä. Hänen ammattitaitonsa on auttanut meitä luomaan GR Yaris -mallin. Hänen toimiessa jatkossa moottoriurheilun neuvonantajanamme jatkamme yhdessä matkaa eteenpäin, toteaa Toyotan pääjohtaja, Akio Toyoda.

– Sen lisäksi, että hän auttaa meitä jatkossakin voittamaan ralleja, odotamme hänen laajaa ammattitaitoaan auttamaan tavoitteessamme aina parempien autojen valmistamiseksi. Hänen nimityksensä ei tule muuttamaan yhtä tosiasiaa: hän toimii jatkossakin ajovalmentajanani. Tommi, ajetaan taas yhdessä!

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here