Toyota mukaan jakamaan kouluihin tietoa vammaisurheilusta


27.3.2018  12.49


Toyota on yhteistyössä Suomen Paralympiakomitean kanssa toteuttamassa Para School Day powered by Toyota –kiertuetta keväällä 2018.

Kiertueen tapahtumissa lapsilla ja nuorilla on mahdollisuuksia kokeilla eri vammaisurheilulajeja ja näin kokea sekä nähdä kuinka jokainen liikkuu tavallaan, todetaan kampanjan tiedotteessa.

Kevään 2018 kiertueen aikana kosketuksensa eri vammaisurheilulajeihin saa yhteensä yli 3 600 oppilasta.

Para School Day powered by Toyota –kiertueella yksikään lapsi tai nuori ei jää ulkopuolelle, vaan jokaisella on mahdollisuus osallistua, kokea onnistumisen elämyksiä sekä kokeilla eri vammaisurheilulajeja.

– Näiden lajikokeilujen kautta oppilaat oppivat kohtaamaan erilaisuutta ja näkevät, että jokainen liikkuu tavallaan. Kiertueen tapahtumissa on aina mukana paralympialajissa kilpaileva urheilija vastaamassa kysymyksiin sekä kertomassa omasta urheilu-urastaan. Omalla esimerkillään paraurheilijat näyttävät, miten vastoinkäymisistä huolimatta jokaiselle on olemassa oma tapansa liikkua sekä nauttia liikkumisen ja urheilun tuomasta ilosta, kertoo Reeta Lindeman, Para School Day -koordinaattori.

Kiertue alkaa keskiviikkona 28.3. Kuusamossa, jossa järjestetään historian ensimmäinen talvi Para School Day-tapahtuma.

Päivän aikana oppilailla on mahdollisuus kokeilla eri talviparalympialajeja, kuten kelkkahiihtoa, lumilautailua sekä curlingia. Paikan päällä on myös tuore paralympiamitalisti, Toyotan yhteistyöurheilija, lumilautailija Matti Suur-Hamari sekä kelkkahiihtäjä Sini Pyy.

Suur-Hamari voitti varmoilla otteillaan Etelä-Koreassa järjestetyissä Pyeongchangin paralympialaisissa kultamitalin lumilautacrossissa ja pronssimitalin banked slalomissa.

Tästä menestyksestä Toyota palkitsi Matti Suur-Hamarin 10 000 euron menestysbonuksella.

Pyeongchangin paralympialaisissa Pyy palkittiin arvostetulla Whang Youn Dai -palkinnolla, aktiivisesta työstään paralympialaisten hengen ja arvojen edistämiseksi.

Matin ja Sinin tarinat varmasti inspiroivat ja motivoivat osallistujia sekä näyttävät mitä on mahdollista saavuttaa periksiantamattomuudella ja kovalla työllä.

– Para School Day on todella tärkeä tapahtuma, jossa nuoret pääsevät tapaamaan vammaisurheilijoita. Näin lapsille ja nuorille saadaan vietyä tietoisuutta siitä, että erilaistakin urheilua on olemassa, Suur-Hamari kertoo.

Tulevaisuuden tavoitteena on laajentaa Para School Day -kiertuetta ja siten tarjota yhä useammalle lapselle ja nuorelle mahdollisuus osallistua tapahtumaan ja edesauttaa näin yhdenvertaisuuden toteutumista.

Kiertuepäivien aikana oppilaat pääsevät kokeilemaan muun muassa pyörätuolikoripalloa, istumalentopalloa sekä bocciaa.

Kevään 2018 kiertueen aikataulu

28.3. Kuusamo
2.5. Martinkallion koulu, Espoo
3.5. Veräjäpellon koulu, Espoo
4. ja 7.5 Mattlidens skola, Esbo
9.5. Isolahden koulu, Vaasa
15.5 Tapiolan lukio, Espoo
22.5. Huhtisen koulu, Porvoo
23.-24.5. Kellokosken koulu Tuusulass

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here