Toyota keskeyttää tuotannon Euroopan tuotantolaitoksilla koronapandemian vuoksi

Toyotan eri toiminnot ympäri Eurooppaa (Toyota Motor Europe ja kaikki sen alaiset tytäryhtiöt) seuraavat paikallisten valtio- ja aluehallintojen sekä terveysviranomaisten ohjeistuksia COVID-19 -viruksen leviämisen hidastamiseksi ja estämiseksi: tehostettua puhtaanapitotoimintaa, tiedonjakamista, etätöiden tekemistä, matkustusrajoituksia, tapahtumien ja kokousten peruuttamisia tai lykkäämisiä sekä yleistä fyysisen etäisyyden ylläpitoa noudatetaan kauttaaltaan.

Vaikutukset tuotantoon

Useiden Euroopan maiden tai alueiden siirtyessä erilaisten poikkeusjärjestelyiden kautta hyvinkin eristettyyn tilaan, voidaan lyhyellä tähtäimellä nähdä epävarmuutta niin myynnillisissä tekijöissä kuin esimerkiksi logistisissa toiminnoissa ja tuotantolaitosten komponenttitoimituksissa.

Toyota Motor Europe on tämän seurauksena päättänyt keskeyttää toistaiseksi ajoneuvojen sekä moottorien ja vaihteistojen valmistuksen tuotantolaitoksillaan Euroopassa 18.3.2020 alkaen.

Tuotantolaitokset, joita tuotannon keskeytys koskee:

  • Toyota Motor Manufacturing France (TMMF), Onnaing, Ranska – tuotanto on jo keskeytetty
  • Toyota Motor Manufacturing UK (TMUK), Burnaston ja Deeside, Iso-Britannia – 18.3.2020 alkaen
  • Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP), Walbrzych ja Jelcz-Laskowice, Puola – 18.3.2020 alkaen
  • Toyota Peugeot Citroen Automobiles (TPCA), Kolin, Tšekki– 19.3.2020 alkaen
  • Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT), Sakarya, Turkki – 21.3.2020 alkaen

Muut toiminnot

Yhteiskunnalle tärkeät toiminnot ja prosessit, kuten esimerkiksi varaosien tuotanto ja logistiikkaketju pidetään toiminnassa. Myöskin tuotantolaitosten ylösajon ja tulevien projektien, kuten uusien automallien osalta olennainen henkilöstö on töissä.

Suomessa kaikki Toyota-liikkeet palvelevat normaalisti.

Toyota panostaa voimakkaasti siihen, asiointi olisi turvallista ja sujuvaa: henkilöstö on ohjeistettu toimimaan vastuullisesti ja siivoustoimenpiteitä on tehostettu niin liikkeissä kuin autokaluston osalta.

Katso tästä muita juttuja koronaviruksesta.

Lisäksi Toyota kiinnittää erityistä huomiota digitaalisten palvelujemme toimivuuteen.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän