Toyota antaa esimakua sähköisestä tulevaisuudesta tulevina kuukausina

Toyota on ilmoittanut näyttävänsä tulevaisuuden suuntaviivoja täyssähköisen mallin kautta lähitulevaisuudessa.

Uutuus on keskikokoinen crossover-malli, joka hyödyntää uutta erityisesti täyssähkökäyttöä varten suunniteltua e-TNGA -alustarakennetta, todetaan Toyotan tiedotteessa.

Tässä vaiheessa uutuusmallista paljastetaan ainoastaan sivusilhuetti ja alustarakenteen yleisesittely.

Kuva: Toyota.

Toistaiseksi nimettömänä pysyttelevä uutuusmalli hyödyntää Toyotan uutta e-TNGA -alustarakennetta. Uusi alustarakenne on Toyotan mukaan monikäyttöinen ja helposti muokattavissa erilaisiin käyttötarpeisiin.

Alusta-arkkitehtuurin peruspiirteenä on tiettyjen avainelementtien sijoittelun kiinnittäminen tiettyihin kohteisiin toisten elementtien sijoittelun säilyessä vapaana.

Tämä suunnittelun lähestymiskulma sallii mutkattomat muutokset niin ajoneuvon pituuden, korkeuden, akselivälin ja leveyden suhteen.

e-TNGA -alustarakenne sallii niin etu-, taka- kuin nelivetoiset ratkaisut. Akustojen ja sähkömoottori(e)n kokoa ja kapasiteettia voidaan muunnella ajoneuvon tyypin ja käyttöprofiilin mukaisesti.

Kuva: Toyota.

Joustavuus tarkoittaa suunnitteluprosessin tarvitseman ajan vähentymistä ja sen lisäksi useita malleja voidaan kehittää rinnakkain.

Ensimmäinen e-TNGA -alustarakennetta hyödyntävä täyssähkömalli on jo suunniteltu ja sitä valmistellaan tuotantovalmiiksi. Valmistus tapahtuu Toyotan ZEV-tehtaalla Japanissa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here