Teslan voi nyt huollattaa Atoy Autohuollossa

Tesla-merkkihuoltoja on Suomessa tasan kaksi: yksi pääkaupunkiseudulla ja toinen Tampereella. Nyt Teslat ja muut sähköautot voidaan huoltaa Atoy Autohuollon ketjun huoltamoissa ympäri Suomea.

– Haluamme tarjota kaikille sähköautojen ajajille kattavaa palvelua Suomessa, Atoyn tekninen asiantuntija Michael Weikkola kertoo.

Perinteiset autoalan palvelut sähköistyvät, niin myös taksipalvelut. Atoy Autohuolto on nyt aloittanut yhteistyön turkulaisen E-Taxi Enthusiasts Oy -taksiyrityksen kanssa. Tällä hetkellä yritys ajaa kahta autoa, Tesla Model S -sähköautoa sekä Volkswagen CC:tä, joka käy bioetanolilla.

– Teslojen huoltaminen Suomessa ei ole tähän asti ollut helppoa, toteaa E-Taxin toimitusjohtaja Jaakko Rantala.

– Olen koulutukseltani energia- ja ympäristötekniikan insinööri, ja kävimme koulussa paljon läpi akku- ja sähköautoasioita. Siellä ymmärsin, miten fiksuja sähköautot ovat. Ihmetytti myös, ettei kukaan yrittäjä jo anna tällaista palvelua, Rantala sanoo.

– Ja sähköautoilijoita on koko ajan enemmän ja enemmän. Myös Rantalan taksiyritykselle Teslan huoltaminen Turussa on erittäin tervetullut vaihtoehto. Hänen ei enää tarvitse lähteä erikseen huollattamaan Teslaansa pitkän matkan päähän, Weikkola toteaa.

– Aina aiemmin on saanut ajaa Helsinki-Vantaalle tai Tampereelle, puolitoista tuntia suuntaansa. Kun sen reissun joutuu useamman kerran tekemään, on alkanut vähän väsyttää. Kyllähän se erittäin paljon helpottaa, että Atoylla pystyy nyt huollattamaan Teslan Turun seudulla, Rantala kertoo.

Kysyntä sähköautojen huollolle kasvaa ympäri Suomea

Suomen teillä ajoi vuoden 2020 lopussa 10 000 täyssähköautoa, ja ladattavia hybridejä on vajaat 50 000. Autoalan keskusliitto ennustaa, että vuonna 2030 joka viides Suomeen rekisteröity auto käy sähköllä.

Tämä luo huikeat kasvunäkymät sähköautojen huoltopalveluille.

– Autonvalmistajien uutisointia kun seuraa, niin kovaa vauhtia sähköautojen suuntaan ollaan menossa, ja näin meidänkin täytyy tätä trendiä seurata ja vastata asiakkaiden tarpeisiin, Weikkola miettii.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here