Täyssähköisen Nissan Townstar EV:n tuotanto alkaa

Nissan aloittaa täysin uuden täyssähköisen Nissan Townstar EV pakettiauton tuotannon.

Nissan Townstar EV on merkittävä virstanpylväs Nissanin tavoitteessa sähköistää valikoimansa ja edistää tavoitettaan olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Se on merkittävä saavutus matkalla kohti Nissan Ambition 2030 -strategian toteutumista. Asiakkaille se tarjoaa lisää vaihtoehtoja sähköisen liikkumiseen ja kuljetuksiin.

Nissan-Renault-Allianssin yhteiselle CMF-C -alustalle rakennettava ajoneuvo valmistetaan Allianssin tehtaassa Ranskan Maubeugessa.

Täysin uuden täyssähköisen Townstar EV:n voimalinja on optimoitu älykkäällä energianhallinnalla ja nestekiertoisella akun jäähdytyksellä ja lämmityksellä.

Aerodynaamisen suunnittelun ja sen luoman tehokkuuden ansiosta, täysin uuden Townstar EV:n toimintamatka on jopa 291 kilometriä (WLTP).

Townstar EV:n 45 kWh akku tuottaa 122 hevosvoimaa ja 245 Nm vääntömomentin. Latausvaihtoehtoina 11 – 22 kW (AC) tai CCS -pikalataus (DC). Pikalataus mahdollistaa akun lataamisen 15 prosentista 80 prosenttiin 37 minuutissa.

Kuva: Nissan.

Kuljettaja pääsee nauttimaan nykyaikaisista teknologioista, jotka varmistavat turvallisuuden ja nautinnollisen ajokokemuksen. Teknologiat pitävät sisällään yhteyspalvelut, tietoviihdejärjestelmän sekä kuljettajaa avustavat turvallisuusominaisuudet. Townstar EV edustaa kehittyneintä pakettiautoa Nissanin tämänhetkisessä mallistossa.

Täyssähköinen Townstar EV tuo Nissanin kuljettajaa avustavan järjestelmän, ProPilotin, hyötyajoneuvojen valikoimaan.

Nämä teknologiat yhdessä Nissanin älykkään Around View Monitor -kamerajärjestelmän kanssa tuo kuljettajalle lisää varmuutta. Lisäksi matkustusmukavuuden varmistaa lämmitettävä tuulilasi ja etupenkit. Lämpöpumppu varmistaa ohjaamon miellyttävän lämpötilan kaikissa tilanteissa jakamalla lämpöä akusta matkustamoon.

Suurin hyötykuorma on 600-800 kg ja suurin vetomassa 1 500 kg*. Townstar EV:n monipuolinen tavaratila vaihtelee 3,3 – 4,9 m3 välillä, riittävästi jopa kahden eurolavan kuljettamiseen.

Kuljettajaa avustavat turvateknologiat pitävät sisällään esimerkiksi kuolleenkulman varoitusjärjestelmän, pysäköintiavustimen, mukautuvan vakionopeussäätimen, älykkään hätäjarrutustoiminnon jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tunnistuksella, sivutuulen avustimen sekä perävaunun vakautusjärjestelmän.

Jokaisella Nissanin hyötyajoneuvolla on 5 vuoden / 160 000 km:n takuu. Lisäksi Townstar EV:ssa on 8 vuoden takuu ajoakulle (akun kunto vähintään 70 %).

*Odottaa tyyppihyväksyntää

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here