Täyssähköinen Volvo EX30 -malli on nyt tilattavissa – halvin versio maksaa selvästi alle 40 000 €

Milanossa maailmalle paljastettu EX30 on Volvon ensimmäinen kompakti premium-katumaasturi, ja se laajentaa Volvon jatkuvasti kasvavan täyssähköautotarjonnan neljään malliin.

EX30 kuvastaa kaikkia Volvon suunnitteluarvoja pienemmässä muodossa. Pitkä akseliväli, suuret pyörät ja tasaiset ylitykset antavat ulkoasulle tasapainoa ja hienostuneisuutta. Auton erottaa heti sähköautoksi itsevarman keulan, suljetun maskin ja Thorin vasara -ajovalojen digitaalisen tulkinnan ansiosta.

Neljä akkutyyppiä

EX30-malliin on tarjolla kolme voimansiirtovaihtoehtoa ja kaksi erilaista akkutyyppiä.

Jos käyttää uurimman osan ajasta kaupungissa tai ajat lyhyitä matkoja latausten välillä, Volvo tarjoaa yksimoottorista vaihtoehtoa LFP-akulla. Normaalin toimintamatkan LFP-akku käyttää litiumrautafosfaattikemiaa, ja se on kustannustehokkaampi versio, jonka valmistus kuluttaa vähemmän resursseja. Se on paras vaihtoehto, jos kuljettaja ei tarvitse maksimaalista toimintamatkaa.

Kuva: Volvo Cars.

Jos taas haluat maksimoida toimintamatkan, Single Motor Extended Range -versio NMC-akulla on oikea vaihtoehto. NMC-akku sisältää litiumia, nikkeliä, mangaania ja kobolttia ja tuottaa energiaa tehokkaammin kuin LFP-versio. Tämä yksimoottorinen pidemmän toimintamatkan vaihtoehto mahdollistaa jopa 480 kilometrin toimintamatkan latausten välillä.

Jos taas suorituskyky on ratkaiseva tekijä, valinta on Twin Motor Performance -versio, jossa käytetään NMC-akkua ja kahta sähkömoottoria. Tämä nelivetoinen EX30-versio kehittää tehoa 315 kW (428 hv) ja kiihtyy 0–100 km/h 3,6 sekunnissa – kyseessä on Volvon historian nopeimmin kiihtyvä auto!

Kuva: Volvo Cars.

Toinen asia, joka sujuu EX30:n kanssa nopeasti, on lataaminen. Pidemmän toimintamatkan Twin Motor -version latausteho on jopa 153 kW ja normaalin toimintamatkan version 134 kW. Tämä tarkoittaa, että akun voi ladata 10:stä 80:een prosenttiin jo hieman yli 25 minuutissa. Auton keskinäytöstä ja sovelluksesta voi asettaa ampeerit, suurimman lataustason sekä latauksen aloitusajan.

Pienempi hiilijalanjälki, iso turvallisuusvaikutus

EX30-mallilla odotetaan olevan Volvon historian pienin hiilijalanjälki. Puuttumalla päästöihin tuotannossa ja auton elinkaaren aikana sekä käyttämällä materiaaleja harkitusti auton sisä- ja ulkopuolella Volvo on onnistunut pienentämään kokonaishiilijalanjäljen 200 000 kilometrin ajossa alle 30 tonniin.

Kuva: Volvo Cars.

EX30 on suunniteltu Volvolle ominaiseen tapaan myös erittäin turvalliseksi, ja se pitää sinusta ja muista huolta kiireisissä kaupunkiympäristöissä. Se sisältää esimerkiksi erityisen turvatoiminnon, joka varoittaa kuljettajaa, jos hän on aikeissa avata auton oven pyöräilijän, potkulautailijan tai lenkkeilijän eteen.

EX30:n tavoitteena on myös tehdä elämästä helpompaa ja nautinnollisempaa auton sisällä. Tässä apuna ovat ensiluokkainen teknologia sekä hillitty skandinaavinen sisustus.

Asiakas voi valita neljästä erilaisesta sisustuskokonaisuudesta, joista jokaisella on oma yleisilmeensä. Matkustamossa on lisäksi monia käteviä tavaroiden säilytysratkaisuja.

Yhdessä yhtä näyttöä ja Googlen teknologiaa käyttävän uusimman tieto- ja viihdejärjestelmän kanssa nämä ominaisuudet kuvastavat aitoa Volvo -designia.

Kuva: Volvo Cars.

Volvo EX30 on Volvon ensimmäinen auto, joka sisältää uuden sukupolven Park Pilot Assist -pysäköintiavustimen. Se osaa käsitellä kaikkia pysäköintitiloja, kuten taskuparkkeja sekä viistoja ja kohtisuoria pysäköintiruutuja, ja tekee pysäköinnistä ahtaisiin paikkoihin todella vaivatonta.

Uusi Park Pilot Assist tunnistaa ympärillä olevat vapaat pysäköintipaikat. Kun kuljettaja on valinnut paikan uudessa 3D-käyttöliittymässä, toiminto käyttää ajopoljinta ja jarruja sekä ohjausta. Näyttö näyttää etäisyyden eri kohteisiin, kuten autoihin, seiniin ja pylväisiin.

Digitaalinen avain

EX30 käyttää luonnollisesti myös käytännöllistä digitaalista avainta, joka tekee auton jakamisesta toisten kanssa helppoa. Se perustuu kehittyneille UWB- ja CCC-standardeille, ja teknologia on yhteensopiva monien eri puhelinmerkkien ja -mallien kanssa.

Auton oma sovellus sisältää kaikki autoon liittyvät keskeiset palvelut lataamisesta auton etsimiseen ruuhkaiselta pysäköintialueelta, lukitsemiseen ja lämmittämiseen. EX30-mallissa on myös valmius vastaanottaa langattomia ohjelmistopäivityksiä, jotka tekevät autosta aina vain paremman ajan kuluessa.

Kaiken tämän lisäksi Volvo EX30 -malliin on tarjolla viisi erilaista valaistusteemaa, joista kukin on saanut innoituksensa Skandinavian maisemista.

Tulossa Cross Country -malli

Ensi vuodesta alkaen Volvo EX30 on saatavilla myös Cross Country -versiona. Tämän erikoisversion tilauskirjat avataan vuonna 2024, ja tuotannon on määrä käynnistyä myöhemmin samana vuonna.

Volvo EX30 Cross Country perustuu pitkille Cross Country -perinteillemme ja arvostettuun mallistoon, joka on tarkoitettu asiakkaille, jotka haluavat autoltaan hieman enemmän. Se sisältää monia erityispiirteitä, kuten suuremman maavaran, 19 tuuman mustat vanteet sekä vaihtoehtoiset 18 tuuman vanteet erikoisrenkailla.

Volvo EX30 Cross Country. Kuva: Volvo Cars.

EX30 Cross Country -auton tunnistaa suojalevyistä edessä, takana ja sivuilla, erityisistä mustista paneeleista etupuskurissa ja takaluukussa sekä tyylikkäästä Cross Country -tunnuksesta – pieni konepeltiin kiinnitetty Ruotsin lippu on kirsikka kakun päällä.

EX30-mallin hinta alkaa 36 900 eurosta. Se on saatavilla myös yksityisleasing-sopimuksella kiinteällä hinnalla ja läpinäkyvällä tilausprosessilla, mikä tekee auton hankinnasta helppoa.

Volvo EX30 on tilattavissa Suomessa 8.6.2023 alkaen.

Lisää tietoa Volvo EX30 -mallista

Volvo julkistaa kesäkuussa uuden pienemmän täyssähköisen katumaasturin, Volvo EX30 -mallin

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän