Tästä hieman esimakua Škodan tulevasta kompaktista täyssähköautosta Epiqistä

Škoda Auto on julkistanut tulevan täyssähköisen crossover-katumaasturinsa nimen ja näyttänyt muotoilututkielman tästä uudesta autosta.

Škodan nyt julkaisema digitaalinen muotoilututkielma korostaa tulevan sarjatuotantomallin kohokohtia ja piirteitä. Škoda Epiq on 4,1 metrin mittainen kompaktikokoinen crossover-katumaasturi, jossa on reilut sisätilat viidelle ja tavaratilaa jopa 490 litraa.

Alkaen-hinta tulee olemaan noin 25 000 euroa, joten tämä auto on mainio vaihtoehto monille sähköautoa harkitseville asiakkaille. Vahvailmeinen uusi Modern Solid -muotokieli toteutuu tässä jopa yli 400 kilometrin WLTP-toimintamatkaan yltävässä autossa sisätiloissa ja ulkopuolella.

Kuva: Skoda.

Škodan uudessa Modern Solid -muotokielessä yhdistyvät vahvailmeisyys, toimivuus ja aitous. Škoda Epiq -muotoilututkielmassa on uusi Škoda-tekstilogo veistoksellisen nokkapellin pinnassa.

Kiiltävän musta Tech-Deck Face -etumaski on moderni uudelleentulkinta tunnetusta Škoda-säleiköstä, ja sen taakse on sijoitettu esimerkiksi etäisyystutka ja etukamera. Tech-Deck Face -etumaskia reunustavat T-kirjaimen muotoiset LED-elementit, joilla toteutetaan päivävalot ja vilkut.

Kuva: Skoda.

Ajovalot on sijoitettu niitä alemmas. Niiden valomoduuleissa on kubismivaikutteinen muotoilu ja Matrix LED -tekniikka. Jykevän etupuskurin spoileriosassa on Dark Chrome -viimeistely.

Sivuilmettä hallitsee korkea, kuin pyyhkäisevä vyötärölinja, joka visuaalisesti erottaa matkustamon muusta korista ja luo autolle vankat hartiat. Vyötärölinjan alapuolella on katseita kiinnittävät pyöränkoteloaukkojen reunojen verhoukset.

Vanteet ovat aerodynaamisesti optimoidut. Matala ja loivasti taakse kaartuva kattolinja päättyy ilmanvastusta minimoivaan kattospoileriin. Takapuskuri on jykeväilmeinen, ja takaluukun pinnan Škoda-tekstilogossa on Dark Chrome -viimeistely.

Kuva: Skoda.

Škoda Epiq -muotoilututkielman minimalistista kokonaisilmettä korostaa vaalea mattametalliväri Moon White. Kattokaiteiden, vanteiden sekä etu- ja takapuskurin Flashy Orange -väriset yksityiskohdat ovat visuaalisesti kiinnostavat.

Minimalistiset ja toimivat sisätilat sekä uusin tekniikka

Škoda Epiq tulee olemaan ensimmäinen sarjatuotantomalli, jossa on minimalistinen Modern Solid -sisustus. Se keskittyy kestäviin, käytännöllisiin ja vastuullisiin materiaaleihin.

Ilmavassa keskikonsolissa on avoin tavaralokero ja siinä älypuhelimen langaton latausmahdollisuus, ja tavaroiden säilyttämiselle löytyy Simply Clever -lokeroita. Tavaratilan käytännöllisyyttä lisäävät Škodan tunnetut Simply Clever -ratkaisut kuten kassikoukut, siirreltävät kiinnikkeet tavaroiden tuentaan, kuormansidontalenkit ja säilytystila tavaratilan välipohjan alla.

Kaksipuolaisessa ohjauspyörässä on uusi Škoda-tekstilogo sekä fyysiset näppäimet ja tuntopalautteen antavat rullasäätimet. Niiden havaittavuutta lisäävät Flashy Orange -väriset korostukset.

Kuva: Skoda.

Auton digitaalinen avain mahdollistaa asiakkaan älylaitteen ja auton väliset toiminnot, mikä parantaa käyttökokemusta. Se myös korostaa Škodan johdonmukaista asiakaskeskeisyyttä toteuttamalla lähestymistapaa, minkä tavoite on helpottaa kuljettajan tehtäviä ja toimia.

Škoda Epiq tukee lisäksi kaksisuuntaista latausta: autoa voidaan käyttää liikkuvana sähköenergiavarastona, josta virtaa voidaan syöttää esimerkiksi asiakkaan kodin sähkölaitteille.

Huomiota herättävä nimi viittaa Škodan historiaan

Škoda Epiq tulee olemaan merkittävä virstanpylväs Škodan historiassa, mitä korostaa tälle automallille valittu erottuva ja mieleenpainuva nimi.

Nimi sopii myös Škodan täyssähköisten katumaastureiden perheeseen: mallinimen alkukirjain E kertoo kyseessä olevan täyssähköinen Škoda, ja mallinimen viimeisestä Q-kirjaimesta tunnistaa auton kuuluvan Škodan katumaasturimallistoon.

”Epiq” on johdettu antiikin kreikan sanasta ”epos”, joka tarkoittaa sanaa, jaetta, tarinaa tai runoa. Mallinimi herättää positiivisia mielleyhtymiä kuten hämmästyttävä, mahtava, poikkeuksellinen ja merkittävä.

Nerokkailla varusteillaan ja monipuolisuudellaan Škoda Epiq tulee täyttämään sekä perhekeskeisten että lifestyle-suuntautuneiden asiakkaiden odotukset.

Uusi täyssähköinen crossover-katumaasturi valmistetaan Espanjan Pamplonassa Volkswagen-konsernin automerkkien Škoda, Cupra ja Volkswagen yhteisenä suunnittelu- ja tuotantoprojektina.

Škoda Auto on sitoutunut tulevina vuosina investoimaan miljardeja euroja sähköllä liikkumiseen. Kooltaan Enyaqin ja Epiqin väliin sijoittuva täyssähköinen katumaasturi Škoda Elroq tulee olemaan Škodan sähköautomalliston laajentamisen ensimmäinen automalli, ja se lanseerataan jo myöhemmin tänä vuonna.

Lue myös

Škoda saavutti merkittävän virstanpylvään

Uusien Škoda Scala ja Kamiq -mallien myynti on nyt alkanut

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

1 KOMMENTTI

  1. Tämä ei kyllä kuulostanut toimitetulta jutulta vaan lähinnä Skodan esitteen suomennokselta?

    Voisiko silti nämä käyttökokemusmuotokielilifestyle-asiakaskeskeinenlähestymistapa- höpönlöpöt jättää vähemmälle ja keskittyä auton tekniikkaan? Tästäkään ei selvinnyt edes se, onko auto ”yksi”- vai nelivetoinen tai onko siitä pakollisen täyssähkön lisäksi tulossa suomalaisia kiinnostava hybridi.

    Sitä oikeaa ”asiakaslähestymistapaa” eli koeajo”kokemusta” odotellessa…

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän