Škoda saavutti merkittävän virstanpylvään

Škoda Auto on saavuttanut mallistonsa sähköistymisessä merkittävän virstanpylvään: Enyaq- ja Enyaq Coupé -malleja on valmistettu jo 200 000 kappaletta. Juhla-auto oli valkoinen Enyaq Coupé SportLine, joka valmistui tehtaalta 16. helmikuuta 2024.

Uuden vuosimallin myötä Enyaq on kehittynyt entisestään: Enyaqeissa on nyt tehokkaampi ja taloudellisempi voimalinja, pidempi toimintamatka, lyhyemmät pika- ja suurteholatausajat, uusi ohjelmisto sekä intuitiivisempi käyttöliittymä.

Škoda Auto jatkaa sitoutumistaan autoilun sähköistymiseen esittelemällä uuden Elroq-mallin myöhemmin tänä vuonna. Tällä täyssähköisellä kompaktikokoluokan katumaasturilla Škoda aloittaa automallistonsa sähköistymisen seuraavan vaiheen, jossa lähivuosina tullaan esittelemään kuusi sähköautomallia.

Enyaq: Škodan sähköisen tulevaisuuden airut

Enyaq on merkinnyt Škoda Auton sähköistymisen ajan alkua. Se on ensimmäinen Škoda, joka pohjautuu Volkswagen-konsernin sähköautojen skaalautuvaan MEB-perustekniikkaan. Škoda investoi 32 miljoonaa euroa Mladá Boleslavissa sijaitsevan päätehtaansa muutoksiin, jotta sähköautojen MEB-perustekniikan ja polttomoottoriautojen MQB-perustekniikan autoja pystytään valmistamaan samalla linjalla.

Vuonna 2023 Škoda toimitti asiakkaille 81 700 Enyaq-täyssähkökatumaasturia, mikä on 52,1 prosenttia edellisvuotta enemmän.

Enyaq-malliston vuosimallimuutokset 2024

Škodan kotimaassa Tšekissä Enyaq ja Enyaq Coupé ovat yhdessä valloittaneet neljänneksen sähköautomarkkinasta; ne ovat myydyimmät sähköautomallit. Myynnin kärjessä Enyaq on myös Slovakiassa yli 17 prosentin markkinaosuudella, ja toiseksi myydyin sähköauto Enyaq on Virossa, Itävallassa, Sveitsissä ja Suomessa.

Vuosimalli 2024 toi merkittäviä uudistuksia: Malleissa Enyaq 85, 85x ja RS on edeltäjiään tehokkaammat ja taloudellisemmat sähkömoottorit taka-akselilla, uusi ohjelmisto ja entistäkin intuitiivisempi käyttöliittymä.

Nämä uudistukset yhdessä muiden teknisten parannusten kanssa pidentävät toimintamatkaa, optimoivat lataustehon ja mahdollistavat ajoakun esilämmityksen pika- tai suurteholatausasemalle navigoitaessa joko automaattisesti tai käsin Infotainment-näytöltä.

Malliston pisin toimintamatka (WLTP) on jopa 560 kilometriä Enyaq-mallilla ja lähes 570 kilometriä Enyaq Coupé-mallilla, ja niiden ajoakun pika- ja suurteholataus 10 prosentin tasosta 80 prosentin tasoon kestää alle 30 minuuttia.

Škoda Auton sitoutuminen sähköllä liikkumiseen

Škoda Auto on sitoutunut jatkamaan sähköllä liikkumisen strategiaansa, mistä osoituksena ovat 5,6 miljardin euron investoinnit vuoteen 2027 mennessä. Lisäksi Škoda Auto kasvatti MEB-ajoakustojen valmistuskapasiteettinsa 1 500 ajoakkuun päivässä ottamalla käyttöön uuden tuotantolinjan joulukuussa 2023.

Tänä vuonna ensiesitellään kansainvälisesti uusi täyssähköinen Elroq, joka laajentaa Škodan sähköautomalliston tärkeään kompaktikokoisten katumaastureiden luokkaan.

Lue myös

Škoda Enyaq -mallin saa nyt aikaisempaa halvemmalla!

Škoda Octavia uudistui!

Uusien Škoda Scala ja Kamiq -mallien myynti on nyt alkanut

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän