Tämä Tesla Model 3 -mallin haastaja ei vielä tule Suomeen

Kuva: Polestar.

Polestar on ottanut seuraavan askeleen urheilullisten sähköautojen kehitystyössä paljastamalla uuden Polestar 2 -mallin.

Polestar 2 on uusi täyssähköinen fastback-malli, joka tuo sähköistä suorituskykyä suuremman yleisön ulottuville.

Polestar 2 on ensimmäinen sähköauto, joka kilpailee samoilla markkinoilla Tesla Model 3:n kanssa.

Malliston ohjeellinen lähtöhinta Saksassa on 39 900 euroa. Ensimmäisen 12 kuukauden aikana valmistettavan lanseerausversion ohjehinta Saksassa on 59 900 euroa.

Kuva: Polestar.

Polestar 2 on premium-luokan viisiovinen fastback-malli, jossa on kaksi sähkömoottoria ja 78 kWh:n akkukapasiteetti. Volvon kompaktille modulaariselle alustalle (CMA) perustuva tekniikka mahdollistaa polestarin mukaan 500 kilometrin toimintasäteen (WLTP).

Kahdestakymmenestäseitsemästä moduulista koostuva akusto on integroitu alustaan, mikä edesauttaa jäykkyyttä ja vaimentaa melua ja tärinää. Tiemelu on vähentynyt 3,7 dB perinteiseen alustaan verrattuna.

Polestar 2 -auton nelivetoinen sähköinen voimansiirto kehittää tehoa 300 kW (408 hv) ja vääntöä 660 Nm. Kiihtyvyys 0–100 km/h on alle viisi sekuntia.

Vakioalustan dynaamisuutta voi lisätä Performance Packilla, joka parantaa ajodynamiikkaa Öhlinsin vaimentimilla, Brembon jarruilla ja 20-tuumaisilla taotuilla vanteilla. Polestarin kullanväriset turvavyöt, jarrusatulat ja venttiilihatut täydentävät visuaalisen ilmeen.

Kuva: Polestar.

Polestarin roolia Volvo Car Groupin teknologisena keihäänkärkenä korostaa Polestar 2:n Android-pohjainen tieto- ja viihdejärjestelmä.

Android tarjoaa kiinteän ja mukautettavan digitaalisen ympäristön sovelluksille ja auton toiminnoille ja tuo sulautetut Googlen palvelut – kuten Google Assistant, Google Maps sähköautotuella ja Google Play Store3 – ensimmäistä kertaa autoihin.

Luonnollinen ääniohjaus ja uusi 11-tuumainen kosketusnäyttö herättävät käyttöliittymän eloon.

Phone-as-Key -tekniikka mahdollistaa auton jakamisen ja integroidumman omistajuuskokemuksen sekä Polestarin yhteyspalvelut, kuten verkko-ostosten noudon ja toimituksen.

Kuva: Polestar.

Polestar 2 osaa myös havaita lähestyvän kuljettajan.

Älykkäät toiminnot, kuten suurennettu mittaristografiikka, antavat kuljettajan halutessaan nähdä latauksen tilan ja auton toimintasäteen helposti ennen ohjaamoon astumista. Polestar 2 osaa myös ennakoida kuljettajan aikeet ja tehdä valmistelut liikkeelle lähtöä varten.

Polestar 2 on muiden Polestar-autojen tapaan tilattavissa vain verkosta. Polestar 2 -auton lanseerausversion ohjehinta Saksassa on 59 900 euroa, ja tilauspalvelun kuukausihinnat ilmoitetaan myöhemmin.

Ennakkotilauksia otetaan vastaan osoitteessa polestar.com. Kansainvälisille markkinoille suunnatun Polestar 2 -mallin tuotanto käynnistyy Kiinassa vuoden 2020 alkupuolella.

Polestar 2 esitellään Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa ja auto lähtee sitten Euroopan, Pohjois-Amerikan ja Kiinan kiertueelle.

Polestar 2 tulee esitteille myös pian avattaviin Polestar Space -toimipisteisiin, joissa autoa voi koeajaa ja tarkastella lähempää.

Kuva: Polestar.

Ei vielä Suomeen

Ensimmäiset julkaisumarkkinat ovat Kiina, Yhdysvallat, Kanada, Belgia, Saksa, Hollanti, Norja, Ruotsi ja Iso-Britannia.

Toistaiseksi auto on tilattavissa ainoastaan edellä mainituilla markkinoilla. Laajentuminen ja myynnin aloittaminen muilla markkinoilla on harkinnan alla.

Tietoja Polestarista

Polestar on Volvo Car Groupin ja Zhejiang Geely Holdingin omistama urheilullisten sähköautojen merkki. Polestar hyötyy teknisistä synergioista Volvo Carsin kanssa ja merkittävistä mittakaavaeduista Volvo -yhteytensä ansiosta. Nämä synergiat antavat Polestarille mahdollisuuden suunnitella, kehittää ja valmistaa omia tehokkaita urheilullisia sähköautoja.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here