Tallikaverit taistelevat Mikkelin SM-rallin voitosta

13.2.2018 11.45

  

Vain reilut kaksi viikkoa sitten rallikaudet pyörähtivät käyntiin niin meillä kuin maailmalla. Loppuviikosta ajetaan taas sekä rallin MM-sarjaa että SM-sarjaa.

Mikkelissä edessä on perinteinen SM Vaakuna-Ralli. Kovatasoisen SM-sarjan tasoa lähtee jälleen kerran haastamaan 17-vuotias rallin supertähti Kalle Rovanperä.

Rovaniemellä voittoon ajanut Eerik Pietarinen saakin nyt Škoda-tallikaveristaan todellisen haastajan. Molemmat ajavat Mikkelissä Toni Gardemeisterin TGS Worldwide -tiimissä.

Montesta Mikkeliin tuleva Rovanperä uhkuu voittohaluja, joskin lumikokemus on viime aikana jäänyt vähäiseksi.

– Mikkelistä ei varsinaisesti mitään erityisen rakkaita muistoja ole, mutta olihan se siistiä päästä ajamaan ja voittaa saman tien. Tuon rallin jälkeen en lumella ole kilpaillut, mutta lähdetään tänä vuonna pitämään hauskaa ja antamaan pojille painetta, MM-sarjan puolella Škodan tehdaskuljettajana tunnettu Rovanperä tuumaa.

Ylivoimaisesti Rovaniemellä voiton ottanut Pietarinen vakuuttaa, että vielä on kiristämisen varaa ja odottaa kovaa kilpailua.

– Toki tulos oli hyvä ja sinänsä odotettukin, koska voittamaan aina lähdetään. Vielä siihen suoritukseen silti mahtui tyhmiä virheitä, joita voi karsia, Pietarinen pohtii.

– Mikkelissä tiet ovat teknisemmät ja uskon niiden käyvän minulle hyvin. Pidän Kallea ykköshaastajana, mutta takuulla muillakin on sanansa sanottavana, Pietarinen lisää.

Pietarisen lisäys on aiheellinen, sillä haastajia on paljon. Myös Škodaan luottava Teemu Asunmaa on takuulla liikkeellä sisuuntuneena, sillä Rovaniemen jälkeen hallitsevalla mestarilla pisteitä on tasan nolla. Niin ikään Škodalla ajava, viime vuoden rallin Tulevaisuuden Tähti -palkinnon voittanutta Emil Lindholmia on syytä pitää silmällä.

Mikkelin SM Vaakuna-ralli pyörähtää käyntiin perjantaina 16. helmikuuta kello 18.45 Mikkelin raviradalta. Rallin voittaja on selvillä lauantaina kello 18.19, jolloin Mikkelin torilla alkavat maalijuhlallisuudet.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän