Tällainen uusi Hyundain SUV-malli Suomeen kesällä

Hyundai Motor esitteli tänään Hyundai Bayonin, erityisesti Euroopan markkinoille suunnitellun täysin uuden crossoverin. B-segmentin SUV-tyyppisenä autona siitä tulee Hyundain uusin ja pienin jäsen kasvavaan SUV-perheeseen.

Bayonin nimeämiskäytäntö on linjassa muiden Hyundain SUV-mallien kanssa: se sai nimensä Ranskan Baskimaan pääkaupungin Bayonnen mukaan.

Kaupunki on yksi Lounais-Ranskan kauneimmista kohteista. Koska Bayon on suunniteltu Euroopan markkinoille, päätti Hyundai antaa sille eurooppalaisen nimen.

Bayon tulee saataville 15 tuuman teräsvanteilla ja 16- ja 17-tuumaisilla kevytmetallivanteilla.

Auto on saatavilla yhdeksässä eri värissä, mukaan lukien uusi esittelyväri, Mangrove Green. Lisävarusteena on myös saatavilla musta Phantom Black -katto useiden eri ulkovärien kanssa.

Kuva: Hyundai.

Digitaalinen mittaristo

Nykyaikaiset liitettävyystoiminnot hallitsevat sisustaa, kuten digitaalinen 10,25-tuumainen mittaristo sekä lisävarusteena tarjolla oleva 10,25-tuumainen keskikonsolin audio-video-navigointinäyttö (AVN).

Vakiovarusteena autossa on kahdeksantuumainen Audio-näyttö, joka tukee langatonta Apple CarPlay- tai Android Auto -tekniikaa.

Matkustajat voivat nauttia led-tekniikalla toteutetusta tilavalaisusta etupenkin jalkatiloissa, ovissa ja etuoven kahvoissa sekä tavarakotelossa keskikonsolin alapuolella.

Bayonin vakiovarusteena on Full Black -tekstiilisisusta, lisävarusteena tarjotaan kahta väriyhdistelmää: Dark Grey + Light Grey ja Dark Grey + Safari Green tikkauksilla ja lisäosilla.

Kuva: Hyundai.

Tilava sisältä

Bayon on varustettu uusimmalla versiolla Hyundain Bluelink -telematiikkapalvelusta. Tälle versiolle uutta on kalenteri-integraatio, eli kuljettaja voi halutessaan käyttää Googlen tai Applen kalenteria auton viihdejärjestelmästä käsin. Kalenteritapahtuman sijainnit voidaan tuoda suoraan auton navigointijärjestelmään.

Asiakkaat voivat myös tarkistaa auton sijainnin ja avata ja lukita autonsa etänä Bluelink-sovelluksella. Sovelluksesta voi myös tarkistaa auton mahdollisesti vaatiman huollon, sekä polttoainetankin tilan.

Bayon on 4 180 mm pitkä, 1 775 mm leveä ja 1 490 mm korkea (1 500 mm 17-tuumaisten vanteiden kanssa). Sen mitat yhdistävät parhaalla tavalla kompaktin koon käytettävyyteen. Auton akseliväli on 2 580 mm.

Etupenkillä jalkatila on 1 072 mm ja takana 882 mm. Bayon erottuu kompakteista ulkomitoista huolimatta myös suurella 411 litran tavaratilalla.

Todellisen SUV-auton tyyliin Bayon tarjoaa suuren 183 millimetrin maavaran (17-tuumaisilla vanteilla), mikä on enemmän kuin suurimmalla osalla B-segmentin ajoneuvoilla.

Kuva: Hyundai.

Monipuoliset avustimet

Kaistallapysymisavustin pitää ajoneuvon keskellä kaistaa. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä antaa ensin varoitusäänen ja sitten tarvittaessa jarruttaa ajoneuvoa törmäyksen välttämiseksi.

Hätäjarrutusjärjestelmä kattaa muiden ajoneuvojen, jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tunnistamisen ja myös toiminnon, joka jarruttaa autoa tarvittaessa risteyksissä vasemmalle käännyttäessä.

Toinen kehittynyt toiminto, navigointiin perustuva mukautuva vakionopeussäädin hyödyntää navigointijärjestelmän tietoja säätääkseen ajonopeutta automaattisesti valtateillä ja moottoriteillä.

Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä analysoi kuljettajan toimintaa havaitakseen väsyneen tai tarkkaamattoman ajotavan. Järjestelmä toimii yhdessä liikkeellelähtöilmoituksen kanssa, joka varoittaa kuljettajaa, kun edessä oleva ajoneuvo lähtee liikkeelle eikä kuljettaja reagoi tähän riittävän nopeasti.

Takamatkustajan muistutus huomauttaa kuljettajaa ennen autosta poistumista, jos sensorit havaitsevat takapenkillä liikettä. Tämä tekee Bayonista turvallisemman auton takapenkin matkustajille, kuten lapsille ja lemmikkieläimille.

Turvallisuustoiminnot toimivat myös matalilla ajonopeuksilla. Pysäköintitutkajärjestelmä hätäjarrutustoiminnolla antaa varoitusäänen ja tarvittaessa jarruttaa autoa, jos auton takana huomataan peruutettaessa esimerkiksi ajoneuvoja.

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä toimii samaan tapaan, kun autoa peruutetaan pois parkkiruudusta ja toinen ajoneuvo ajaa ohi. Pysäköintiavustin mahdollistaa osittain automatisoidun pysäköintiruutuun ajamisen hyödyntäen eri sensoreita ja ohjelmistoja. Näin pysäköinti on helpompaa ahtaissa paikoissa.

Onnettomuuden sattuessa eCall-hätäpuhelujärjestelmä hälyttää viranomaiset automaattisesti, jos ajoneuvon turvatyynyt ovat lauenneet tai auton eCall-painiketta on painettu.

Kuva: Hyundai.

48 voltin kevythybridi

T-GDI-bensiinimoottori hyödyntää turboahdinta ja suorasuihkutustekniikkaa parhaan taloudellisuuden saavuttamiseksi. Uutuus on varustettu myös 48 voltin kevythybriditekniikalla.

Bayonissa on myös Hyundain jatkuvasti muuttuva venttiilinajoitusteknologia, joka säätää moottorin venttiilien aukioloa ajotapojen ja -olosuhteiden pohjalta. Tämä paitsi parantaa moottorin suorituskykyä, myös taloudellisuutta, ja siten vähentää päästöjä ja polttoainekustannuksia.

Malliston kärkenä on yksilitrainen T-GDI-moottori 48 voltin kevythybridijärjestelmällä ja 7-vaihteisella automaattisella kaksoiskytkinvaihteistolla (7DCT). Moottori tarjoaa 120 hevosvoimaa tehoa.

Satahevosvoimainen versio yhden litran T-GDI-moottorista on yhdistetty joko 6-vaihteiseen käsivaihteistoon (6MT) tai 7-vaihteiseen automaattiseen kaksoiskytkinvaihteistoon.

Yksilitrainen T-GDI-moottori sekä 48 voltin kevythybridijärjestelmällä että ilman sitä tarjoaa kolme ajotilaa: Eco, Normal ja Sport. Ajotilat optimoivat moottorin ja ohjauksen vastetta ajo-olosuhteiden mukaan.

Lisäksi on saatavilla 1,2-litrainen 84-hevosvoimainen MPI-moottori viisivaihteisella käsivaihteistolla (5MT).

Bayon on ensimmäinen Hyundain SUV, joka on varustettu Rev Matching -toiminnolla. Toiminto on tavallisesti vain Hyundain suorituskykyisimmissä autoissa.

Rev Matching -toiminto sovittaa moottorin kierrosluvun sopivaksi pienemmälle vaihteelle vaihdettaessa, mikä tekee vaihteiden vaihtamisesta sujuvampaa ja urheilullisempaa. Toiminto on saatavilla kaikkiin ajotiloihin yksilitraisen T-GDI-moottorin kanssa, kun käytössä on 7DCT-automaattivaihteisto.

Ensimmäisiä täysin uusia Hyundai Bayon -malleja odotetaan saapuvaksi Suomeen alkukesästä 2021.

Hyundai ei ole vielä vahvistanut malliston hintoja.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!