Tällainen Toyota Prius tulee Suomeen maaliskuussa

Kuva: Toyota.

Uudistunut Toyota Prius on ensimmäistä kertaa näytillä tänään aukeavassa Los Angelesin autonäyttelyssä.

Nyt esitellään Priuksen neljäs sukupolvi. Prius on uudistuksensa myötä ensimmäinen Toyota-malli, jossa hyödynnetään Toyotan AWD-i -nelivetojärjestelmää, joka Toyotan tiedotteen mukaan auttaa kuljettajaa niin liikkeellelähdöissä kuin dynaamisessa ajossa.

Älykkäästi ohjattu järjestelmä käyttää omaa, taka-akselille sijoitettua sähkömoottoria. Sen korkea vääntömomentti auttaa normaalisti etuvetoista autoa aina liikkeellelähdössä ja liukkaissa olosuhteissa aina 70 km/h nopeuteen asti.

Kuva: Toyota.

Takasähkömoottori on erittäin kevyt, eikä edellytä esimerkiksi keskitasauspyörästön tai kardaaniakselin käyttöä, joten sen vaikutus Prius-mallin erinomaiseen kokonaistaloudellisuuteen sekä esimerkiksi tavaratilan kokoon on hyvin pieni.

Uudistuksen tärkeimmät ulkopuoliset elementit löytyvät auton keulalta sekä perästä. Keulan muotoa on nyt virtaviivaistettu ja ohuempaa terävämmät, matalat ajovalot korostavat keskeltä keulaa alkavaa, pyyhkäisevää muotoa.

Kuva: Toyota.

Sisätiloissa muutokset ovat Toyotan mukaan hienovaraisia keskittyen lähinnä hienosäätämään jo olemassa olevia ominaisuuksia.

Verhoilumateriaalit ovat muuttuneet pehmeämmiksi. Pieniä muutoksia ovat kokeneet myös esimerkiksi langattoman latauksen alusta, jonka kokoa on kasvatettu älypuhelimien koon kasvun myötä.

Tuulilasinäyttö kertoo jatkossa myös navigoinnin käännös-käännökseltä -ohjeet ja uusittu Toyota Touch 2 -mediakeskus on entistä suoraviivaisempi ja intuitiivisempi käyttää älypuhelinten käyttöön tottuneille käyttäjille.

Kuva: Toyota.

Uudistunut Toyota Prius nähdään Euroopassa ensimmäisen kerran Brysselin autonäyttelyssä tammikuussa ja Suomeen uusi malli rantautuu maaliskuussa 2019.

Suomen tuontiohjelmaan kuuluu jatkossa vain AWD-i -järjestelmällä varustettuja malleja.

// TILAA TÄSTÄ AUTOPTODAYN PÄIVITTÄINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here