Tällainen on uusi Lexus UX

9.3.2018 23.15

Lexuksen uusi UX-malli ensiesitellään Geneven autonäyttelyssä.

UX-mallissa käytetään ensimmäistä kertaa GA-C:ksi nimettyä arkkitehtuuria. GA-C tarjoaa lähtökohtaisesti erittäin vääntöjäykän rakenteen ja matalan painopisteen.

UX-malliin on saatavilla viimeisin versio Lexuksen aktiivisista turvallisuusjärjestelmistä: Lexus Safety System +. 

LSS+ yhdistää PCS-törmäyksenestojärjestelmän – joka pystyy havaitsemaan myös jalankulkijat pimeällä sekä pyöräilijät – automaattiset tai adaptiiviset kaukovalot, liikennemerkkien tunnistuksen ja näiden lisäksi Lexus Co Drive –järjestelmän yhdistäen mukautuvan vakionopeussäätimen sekä kaistalla pito- ja seuraamistoiminnot.

UX on 4 495 mm pitkä, 1 520 mm korkea ja 1 840 mm leveä. Akseliväli on 2 640 mm. Takaistuimella riittää tilaa harteikkaimmillekin ja tavaratila on 791 mm pitkä. Auton maltilliset ulkomitat lupaavat ketteryyttä – siitä osoituksena 5,2 m:n kääntösäde.

Neljännen sukupolven itselataava täyshybridijärjestelmä tuo 131 kW:n / 178 hv:n tehon kuljettajan käyttöön joko etupyörien tai E-four –nelivetojärjestelmän kautta.

GA-C –pohjalevyrakenteen ensiesiintyminen

GA-C –pohjalevyrakenne mahdollistaa useiden, aiempaa keveämpien osien käytön kuten alumiiniset ovet, lokasuojat sekä konepellin ja komposiittirakenteisen takaluukun.

Jousitusratkaisu on edessä McPherson-tyyppinen ja takana käytetään päällekkäisiä kolmiotukivarsia.

Neljännen sukupolven itselataava hybridijärjestelmä

Lexus UX 250h käyttää uutta, neljännen sukupolven hybridijärjestelmää joka koostuu 2,0-litran bensiinimoottorista, sähkömoottorista, generaattorista sekä portaattomasta voimansiirrosta.

Se tulee olemaan saatavilla sekä etuvetoisena mallina, että AWD-nelivedon mahdollistavalla E-Four –järjestelmällä. Järjestelmän suurin ulostuloteho vetotavasta riippumatta on 131 kw / 178 hv.

E-Four mahdollistaa nelivedon tuomalla UX 250h –mallin taka-akselille oman sähkömoottorin. Voimanjako takasähkömoottorille tapahtuu automaattisesti tarjoten jopa 80 prosenttia voimasta takapyörille aina 70 km/h nopeuk

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here