Tällainen on Toyota Yaris GR Sport

Toyota on esitellyt uuden Toyota Yaris GR Sport -varustetason, joka liittyy uusimman sukupolven Yaris-perheeseen.

Yaris voitti Euroopan Car of the Year -palkinnon vuonna 2021 ja GR Yaris -malli puolestaan voitti Saksassa Golden Steering Wheel -palkinnon. GR Sport -varustetaso on erittäin luonteva täydennys näiden kahden mallin väliin.

Kuva: Toyota.

Uuteen, urheilulliseen Yaris GR Sport -malliin on saatavilla uusi Dynamic Grey -ulkoväri. Vain tähän varustetasoon saatava ulkoväri on bi-tone -tyyppinen, eli autossa on useita mustia yksityiskohtia ja isompia kokonaisuuksia kuten katto.

Uudet, erityisesti tähän malliin suunnitellut 18-tuumaiset, koneistetut kevytmetallivanteet punaisine tehosteineen ovat saaneet innoituksensa Toyota Gazoo Racingin menestystä niittäneestä WRC-toiminnasta.

Etusäleikön muotoilu ja takailmanohjaimen muotoilu ovat Yaris GR Sport -mallille ominaisia.

Kuva: Toyota.

Gazoo Racing -teema jatkuu sisäpuolella. Ohjauspyörästä, istuinten pääntuista, mittaristosta ja käynnistyspainikkeesta löytyvät GR-logot muistuttavat olemassaolollaan siitä, mistä tässä autossa on kyse.

Istuimet, ohjauspyörä sekä vaihteenvalitsin on koristeltu punaisin korostustikkauksin. Sisäverhoilussa käytetään laajalti asemetallinvärisiä viimeistelypintoja.

Suorituskyky ja alusta

Uusi Toyota Yaris GR Sport on aina varustettu 1,5-litraiseen polttomoottoriin perustuvalla hybridivoimalinjalla. Sekä etu- että takajousitusta on päivitetty entistä dynaamisemman ajokokemuksen saavuttamiseksi.

Iskunvaimennusta on säädetty erityisesti pitäen silmällä matalien nopeuksien toimintaa varmistaen erinomaisen ohjausvasteen ja matkustusmukavuuden. Takana kallistuksenvakaajan jäykkyyttä on lisätty.

Kuva: Toyota.

Sähköisen ohjaustehostimen ohjauskarttaa on päivitetty tarkemman tuntuman ja voimakkaamman ohjausvasteen saavuttamiseksi. Lisäksi korin alapuoliset, ylimääräiset tukirakenteet jäykistävät koria entisestään parantaen niin käsiteltävyyttä kuin ajovakautta.

Uusi Toyota Yaris GR Sport saapuu Eurooppaan ja siten myös Suomeen keväällä 2022.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

Kuva: Toyota.

Kuva: Toyota.

Kuva: Toyota.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!