Tällainen on Mitsubishin sähköinen katumaasturikonsepti

7.3.2018 10.30

Mitsubishi esittelee Geneven autonäyttelyssä konseptiversion sähköisestä katumaasturista nimeltään e-Evolution Concept. 

Auto esiteltiin ensimmäisen kerran viime syksynä Tokion autonäyttelyssä.

Keulan muotoilu edustaa Mitsubishin uutta ”Dynamic Shield” -tyyliä. Musta jäähdyttimen säleikkö on lasin alla, joka kuvaa konseptiauton sähköautomaisuutta. 

Keulan ilmeessä korostuvat myös sinisin huomiolinjoin korostetut kamerat ja etusensorit. 

Aerodynamiikka on otettu huomioon ajovalojen alla sijaitsevin suurin ilmanottoaukoin. Aerodynamiikan parantamisen lisäksi ilmanottoaukot jäähdyttävät samalla jarrusatuloita, todetaan Mitsubishin tiedotteessa.
 
Kolmen näytön kojelauta

Polttomoottorin ollessa poissa, suunnittelijat pääsivät muotoilemaan ohjaamon kokonaan uudelleen. 

Kojelautaa hallitsee suuri näyttö, joka kertoo tärkeimmät ajotiedot kuljettajalle. Suuren näytön rinnalle on sijoitettu kaksi pienempää näyttöä, joiden kautta pystyy katsomaan etu- ja takakameroiden tuottamia näkymiä.

Kolme sähkömoottoria

Mitsubishi e-Evolution Concept on varustettu korkean väännön ja tehon omaavilla sähkömoottoreilla. Ajoakusto on sijoitettu lattian alle keskelle autoa taaten Mitsubishin mukaan tasaisen painonjakauman ja ajovakauden.

Kolmimoottorinen nelivetojärjestelmä käyttää yhtä moottoria etupyörillä ja kahta uutta ”Dual Motor Active Yaw Control (AYC)” -järjestelmällä varustettua moottoria takapyörien pyörittämiseen. 

Kaikki kolme moottoria on yhdistetty Mitsubishin ajohallintajärjestelmään.

Tekoäly opastaa kuljettajaa

”AI”-tekoäly (Artificial Intelligence) on Mitsubishi e-Evolution Concept -mallin yleisohjausjärjestelmä. Se pystyy sensoreidensa ansiosta mukautumaan niin sää, liikenne kuin kuljettajan aikomuksiinkin. 

Lisäksi “AI” tuottaa informaatiota, opastaa ja opettaa kuljettajaa ajamaan paremmin erityisen koulutusohjelman avulla. Opastus tapahtuu tason määrityksen jälkeen äänen ja visuaalisten elementtien avulla hyödyntäen suurta kojelaudan näyttöä. 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän