Poliisilta lisätietoa Savonlinnan kuolonkolariin

Henkilöautolla liikkeellä ollut neljän nuoren seurue joutui Savonlinnassa vakavaan liikenneonnettomuuteen viime lauantaina kello kuudelta aamulla.

Onnettomuudessa menehtyi kolme henkilöä, ja yksi on tällä hetkellä sairaalassa vakavasti loukkaantuneena. Onnettomuudessa ei ollut muita osallisia.

Viikonlopun aikana suoritetuissa tutkimuksissa on selvinnyt, että seurue oli ajanut Savonlinnan ohitustietä lännen suunnasta. Törmäys tuli poliisin tietoon, kun lähellä tapahtumapaikkaa olleet sivulliset ilmoittivat kovasta auton äänestä ja että mahdollisesti on sattunut jotain.

Törmäyksen seurauksena auto oli katkennut etuistuinten takaa. Autossa olleista henkilöistä kolme löytyi onnettomuuden jälkeen auton ulkopuolelta. Yksi matkustajista löytyi elossa auton takapenkiltä, mutta hän menehtyi myöhemmin sairaalassa. Hän oli turvavöissä takapenkillä. (Päiv. klo 15.40)

Poliisi selvittää muiden autossa olleiden turvavöiden käyttöä, ja kuka autossa olleista kuljetti autoa onnettomuushetkellä. Autossa oli onnettomuushetkellä kolme miestä ja nainen.

Tapahtumapaikan tutkinnassa ajoradan keskikiveyksestä on löytynyt ennen törmäyspaikkaa jälki, joka sopii auton vasemman eturenkaan jättämäksi. Muita jälkiä tiestä ei ole löydetty. Auton takarenkaat olivat erittäin kuluneet ja onnettomuushetkellä tieurissa oli vettä.

Suoritettujen tutkimusten perusteella poliisi pitää mahdollisena, että auton vasen eturengas osui ajoradan keskikiveykseen ja auto lähti siitä hallitsemattomaan sivuluisuun märällä tiellä ja törmäsi oikea kylki edellä liikenteenjakajan opastinpylvääseen.

Auton renkaiden kunnolla, tielle kertyneellä vedellä ja käytetyllä tilannenopeudella on voinut olla vaikutusta tapahtumiin. Poliisi selvittää myös mahdollista päihteiden osuutta tapahtumiin.

Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksina.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here