Suomen toinen Ionityn suurteholatausasema tulee Lahteen

Ionity ja K-ryhmä avaavat toisen Suomen nopeimmista sähköautojen latausasemista marraskuun puolivälissä Lahteen Neste K Kariston pihalle.

Jopa seitsemän kertaa nykyisiä pikalatureita tehokkaammat suurteholatauspisteet palvelevat myös nelostietä kulkevia sähköautoilijoita.

Lahden suurteholatausasema kuuluu Ionityn eurooppalaiseen verkostoon, ja Suomessa se täydentää K-Latauksen valtakunnallista verkostoa. Rakennustyöt on aloitettu Lahdessa tänään.

Ensimmäisessä vaiheessa Neste K Kariston suurteholatausasemalle tulee kaksi suurteholatauspistettä, mutta kysynnän kasvaessa latauspisteiden määrää voidaan kasvattaa kuuteen. Suurteholatausasema palvelee myös viereisen kauppakeskus Karisman ja K-Citymarket Lahti Karisman asiakkaita.

Markkinoiden nopeimmat suurteholatauspisteet tarjoavat 350 kW:n lataustehon, kun esimerkiksi nykyiset pikalaturit tarjoavat 50 kW:n lataustehon.

Suurteholatauspisteillä voi ladata 15 minuutissa noin 300 kilometrin ajomatkan, mikäli ladattava auto voi hyödyntää koko lataustehoa.

Ionity vastaa suurteholatausasemien rakentamisesta, ylläpidosta ja toimivuudesta. K-ryhmä puolestaan tarjoaa latausasemille hyvät sijainnit K-kauppojen yhteydessä. Lokakuun aikana Ionity ja K-ryhmä avaavat suurteholatausaseman Neste K Paimion pihalle, ja lähiviikkoina selviää kolmannen suurteholatausaseman tarkka sijainti Helsingistä Tampereen suuntaan kulkevan moottoritien varrella.

8 euroa per lataus

Ionityn suurteholatausasemat toimivat eurooppalaisella CCS-latausstandardilla, ja niillä voi ladata monen eri merkin sähköautoja.

Sähköauton lataaminen maksaa Ionity-sovelluksessa 8 euroa / lataus. Muissa latauspalveluissa jokainen palveluntarjoaja hinnoittelee itse latauksen hinnan perustuen Ionityn hintaan, ja tarkat hinnat voi tarkistaa kultakin latauspalveluntarjoajalta.
Latauksen voi maksaa Ionity-sovelluksessa, K-Lataus-sovelluksessa, Audi e-tron -latauspalvelussa ja muissa latauspalveluissa, jotka tukevat roamingia.

Ionity on Volkswagen-konsernin ja Porsche AG:n, BMW:n, Daimlerin ja Fordin yhteisyritys, joka rakentaa tehokasta, kattavaa ja helppokäyttöistä sähköautojen suurteholatausverkostoa läpi Euroopan. Tavoitteena on, että vuonna 2020 verkostoon kuuluu 400 suurteholatausasemaa. Tällä hetkellä verkostoon kuuluu 149 latausasemaa.

K-Lataus-verkosto on K-ryhmän valtakunnallinen sähköautojen latausverkosto, johon kuuluu vuoden loppuun mennessä lähes 400 latauspistettä yli 70 K-kaupan yhteydessä. K-Lataus-verkoston latausasemat tarjoavat asiakkaiden käyttöön perus- ja pikalatauspisteitä sekä Ionityn kanssa tehtävän yhteistyön myötä kolme suurteholatausasemaa.

www.ionity.eu
www.k-lataus.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here