Suomen ensimmäinen sähköautojen suurteholatauspiste avattiin Helsinki-Turku- moottoritien varrelle

Kuva: Fortum.

Fortum Charge & Drive avasi Suomen ensimmäisen suurteholaturin Lohjan ABC-asemalle.

Nyt avattu latauspiste on osa Fortumin rakentamaa sähköautojen suurteholatausverkostoa Helsingin, Turun, Tukholman ja Oslon välillä.

Norjan ensimmäinen suurteholatauspiste avattiin Oslon ulkopuolelle kuluvan vuoden huhtikuussa ja Ruotsissa Kristinehamniin elokuussa.

Suurteholatausverkoston avulla uusimmilla sähköautomalleilla, joiden toimintasäde on yli 300 km, voidaan ajaa Helsingistä Osloon yhtä nopeasti kuin polttomoottoriautoilla.

Suurteholatauspiste mahdollistaa lataamisen kolme kertaa nykyisiä pikalatureita nopeammin. Lataus on mahdollista 150 kW teholla, joka tarkoittaa 125 km toimintamatkan lataamista noin 10 minuutissa.

Uusista sähköautoista muutamat mallit voivat ottaa enimmillään 100 kW teholla latausta vastaan, joten latausverkosto toimii tässäkin mielessä edelläkävijänä.

Jatkossa teho ja saatava toimintamatka voidaan vielä tuplata, kun markkinoille tulee autoja jotka voivat ottaa latausta vastaan jopa noin 300 kW teholla. Nyt avattua latauspistettä voivat kuitenkin hyödyntää kaikki täyssähköautomallit, jotka voivat käyttää myös nykyisiä pikalatauspisteitä.

Pohjoismaiseen Fortum Charge & Drive -verkostoon kuuluu yli 2 000 laturia eli noin 4 000 latauspistettä. Pikalatureita verkostossa on noin 700. Suomessa sähköautoilijoiden käytössä on noin 600 Fortumin latauspistettä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here