Suomalaisten mielestä autokorjaajan sukupuolella ei ole väliä

Kuva: Autoklinikka.

Kolarikorjaamon Autoklinikan tuore kyselytutkimus osoittaa, että suomalaisten luotto korjattuun autoon ei riipu korjausammattilaisen sukupuolesta. Tulokset ovat vastaavia kaikissa ikäluokissa ja kaikilla asuinalueilla.

Tänään vietetään jälleen kansainvälistä naistenpäivää. Autoklinikka halusi selvittää, kuinka pitkälle Suomessa on tultu tasa-arvotyössä, ja kysyi suomalaisilta heidän luottamuksestaan autokorjaamojen ammattilaisiin.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

91 prosenttia kyselyyn vastanneista autoilijoista vakuuttaa, että luottaa naishenkilön korjaamaan autoon yhtä paljon kuin mieshenkilön.

Valtaosalle suomalaisista korjausammattilaisen sukupuolella ei siis ole väliä.

Ainoastaan yhdeksän prosenttia vastaajista kertoo luottavansa enemmän mieskorjaajan työnjälkeen.

Miesten keskuudessa vastaava prosenttiosuus on kymmenen ja naisten keskuudessa seitsemän, eli tulokset eivät ratkaisevasti riipu vastaajan omasta sukupuolesta.

Samoin ikäluokittain tarkasteltaessa tulokset ovat varsin tasaiset ja keskiarvo toteutuu myös useimmilla asuinalueilla.

Pääkaupunkiseutu on kuitenkin selkeä poikkeama keskiarvosta, sillä siellä jopa 95 prosenttia vastanneista vakuuttaa luottavansa yhtä paljon nais- ja mieshenkilöiden korjausjälkeen.

Katso tästä muita Autoklinikan juttuja.

– Autojen kolarikorjausta, eli autopeltisepän ja automaalarin töitä, on perinteisesti totuttu pitämään miesten ammattina. Sukupuolen sijaan henkilöstövalintojen tulisi kuitenkin ratketa ammattitaidon ja asenteen perusteella, Pentti Oksanen Autoklinikalta toteaa.

– Onkin mukava nähdä viimeisimmän tutkimuksemme tuloksien vahvistavan sen, että myös asiakkaat luottavat korjaajan ammattitaitoon sukupuoleen katsomatta. Autoklinikalla olemme aina suhtautuneet avoimesti ja ennakkoluulottomasti rekrytointeihin, ja palveluksessamme on myös useita naisia.

Kyselytutkimuksen toteutti autoiluun ja liikkumiseen erikoistunut markkinatutkimustoimisto Value Clinic Oy. Kyselytutkimukseen vastasi yhteensä 1064 mannersuomalaista, ja otos kerättiin tammi- ja helmikuun aikana internetpohjaisella kyselylomakkeella, johon vastaajat kutsuttiin sähköpostitse.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here