Sony julkisti yllättäen sähköauton Las Vegasin CES-näyttelyssä

Elektroniikkajätti Sony tulee myös mukaan autobisnekseen. Ainakin yhtiö julkisti prototyypin sähköautosta Las Vegasin CES-messuilla.

Sonyn pyrkimykset liikenteen alalla — kuten turvallisuuden, luotettavuuden, mukavuuden ja viihteen tavoittelu — asetetaan uudeksi aloitteeksi, jota kutsutaan nimellä ”Vision-S”.

Kuva: Sony.

Ensimmäinen prototyyppiajoneuvo ”Vision-S”: n tuloksena on esillä Sonyn osastolle.

Prototyyppi sisältää Sonyn kuvaus- ja havaitsemistekniikat sekä Sonyn tekoäly-, tietoliikenne- ja pilvitekniikoiden avulla hallitut ajoneuvojen ohjelmistot, jotta sen ominaisuuksia voidaan jatkuvasti päivittää ja kehittää.

Ajoneuvoon on upotettu yhteensä 33 anturia ihmisten ja esineiden havaitsemiseksi ja tunnistamiseksi autossa sekä sen ulkopuolella, ja erittäin edistyneen ajamiskokemuksen tarjoamiseksi.

Kuva: Sony.

Sonyn ”360 Reality Audio” tarjoaa syvän ja immersiivisen äänielämyksen kaikkiin istuimiin sisäänrakennettujen kaiuttimien avulla.

Etuistuimet ovat panoraamanäytön kohdalla, josta rikas ja monipuolinen sisältö voidaan nauttia intuitiivisen käyttöliittymän kautta.

Prototyypissä kaksi sähkömoottoria, toinen etuakselilla ja toinen taka-akselilla. Moottorien teho on 200 kilowattia ja auto on nelivetoinen ja nelipaikkainen.

Auto kiihtyy nollasta sataan 4,8 sekunnissa ja huippunopeus on 240 km/h.

Katso tästä lisätietoa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

Kuva: Sony.

Kuva: Sony.

Kuva: Sony.

Kuva: Sony.

 

1 KOMMENTTI

  1. Valistunut arvaus: kyseessä on vain alusta Sonyn autoteollisuudelle myytäville tuotteille, mistä yllä olevassa uutisessakin on mainittu useita. Autoa tuollaisena tuskin nähdään koskaan markkinoilla. Sen verran hyvän näköisen auton on Sony saanut tehtyä, että haluaisin olla väärässä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here