Škodan tämän vuoden ammattikoulun konseptiauton nimeksi Slavia

Seitsemännen Škoda Student Car -konseptiauton nimi on Slavia. Škodan 125-vuotisjuhlien hengessä Škoda Academyn opiskelijat päättivät kunnioittaa myös Student Car -konseptiautolla yrityksen pitkää historiaa, todetaan Škodan tiedotteessa.

Yrityksen perustajat Václav Laurin ja Václav Klement aloittivat polkupyöräkorjaamolla Mladá Boleslavissa vuonna 1895.

Varsin pian he suunnittelivat ja valmistivat ensimmäiset omat polkupyörämallinsa, joita vuodesta 1896 alkaen myytiin Slavia-merkkisinä. Tämänvuotinen Student Car henkii siten yrityksen historian havinaa.

Škoda Academyn vuodesta 2014 alkaen joka vuosi toteuttamaan konseptiautoprojektiin valittiin tällä kertaa pohjaksi Škodan kompaktikokoluokan automalli Scala.

Ainutlaatuinen, opiskelijoiden itse suunnittelema ja rakentama Slavia-konseptiauto tuodaan julkisuuteen kolmen viikon kuluttua.

Historiaan kirjoitettu nimi sopii mainiosti opiskelijoiden ideaan tehdä nykypäivän Scalasta autoilun alkuaikojen malleista muistuttava avoin spider. Klassinen spider mielletään villiksi ja vapaaksi.

Škoda Student Car -konseptiautojen perinne alkaa vuodesta 2014, jolloin Škodan oman, Mladá Boleslavissa sijaitsevan ammattikoulun oppilaille ensimmäisen kerran tarjottiin tilaisuus suunnitella ja rakentaa erityisen näyttävä konseptiauto.

Sen jälkeen nämä konseptiautot ovat vuosittain ilmentäneet Škodan nuorten kykyjen luovuutta ja sitoutuneisuutta.

Nykyinen Škoda Academy perustettiin 2013. Sen opiskelijat ovat peruskoulun päättäneitä, nuoria ammattiin valmistuneita sekä jo työssä olevia jatkokoulutettavia ja esimiehiä.

Ammatillisen koulutuksen edistämiseksi vuonna 2014 yhdessä KOVO-ammattiliiton kanssa tehdyn päätöksen seurauksena Škodan ammattikoulun opetustilat modernisoitiin.

KOVO-ammattiliiton myötävaikutuksella Škoda Auto on viime vuosina investoinut yli 300 miljoonaa Tšekin korunaa Škoda Academyn koulutustilojen ja -varustuksen modernisointiin.

Tiesitkö että…

… Slavia on slaavilainen nimi. Se esiintyy esimerkiksi usean tšekkiläisen urheiluseuran nimessä, joista tunnetuin lienee Tšekin nykyinen jalkapallomestarijoukkue Slavia Praha. Sen kapteeni Jan Bořil on valmistunut Škodan ammattikoulusta.

… sana slavia on alunperin tarkoittanut slaavilaisuutta slaavilaisessa tarustossa. Se tunnetaan myös muodoissa Slavia, Slavie ja Slávie.

… Slavia on asteroidivyöhykkeen asteroidi, jonka 18. toukokuuta 1972 löysi Český Krumlovin lähellä sijaitsevassa Kleť-observatoriossa (IAU-koodi 046) työskennellyt tšekkoslovakialainen astronomi Antonín Mrkos.

… Slavia on kuuluisa 1930-luvun tyylinen kahvila Vltava-joen rannalla Prahassa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!