Kia aloitti Suomeen syksyllä saapuvan Sorenton hybridimallin valmistuksen

Kia on aloittanut täysin uuden Kia Sorento Hybrid -mallin valmistuksen. Sorento Hybrid on Kian ensimmäinen sähköisellä voimalinjalla varustettu versio Kian lippulaivamallista.

Neljännen sukupolven Sorento on ensimmäinen Kia, joka perustuu merkin uuden sukupolven SUV-alustalle. Auto on saatavana myös 7-paikkaisena.

Sorento Hybrid on varustettu uudella voimalinjalla, jossa 1,6-litraisen bensiiniturbomoottorin parina on 44,2 kW sähkömoottori ja 1,49 kWh litium-ioniakku.

Sorenton uuden hybridivoimalinjan tuottama kokonaisteho on 230 hv ja vääntö 350 Nm. Voima välitetään tiehen kuusiportaisen automaattivaihteiston kautta.

Uusi neljännen sukupolven Sorento valmistetaan Etelä-Koreassa Hwasungin tehtaalla. Ensimmäiset tehtaalla valmistetut hybridimallit on tarkoitettu Euroopan markkinoille. Mallin valmistus alkaa pian myös Yhdysvalloissa Georgian tehtaalla.

Katso tästä muita Kia-juttuja.

Sorento on kuulunut Kian globaaliin mallistoon lähes kaksi vuosikymmentä. Mallia on myyty maailmanlaajuisesti yli kolme miljoonaa kappaletta vuonna 2002 tapahtuneen ensiesittelyn jälkeen.

Suomeen uusi Sorento saapuu syksyllä. Malli on saatavilla useimmilla markkinoilla vuoden loppuun mennessä.

Sorentosta on tulossa myös ladattava hybridi, jonka tuotanto alkaa Hwasungin tehtaalla myöhemmin tänä vuonna.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!