Škodan ensimmäinen täyssähköinen katumaasturi on nimeltään Enyaq

Enyaq-nimisellä täyssähkö-katumaasturimallilla Škoda aloittaa uuden nimeämistavan, jossa sähköllä liikkumiseen (electromobility) viittaava E-kirjain yhdistyy Škodan kaikkien katumaasturimallien nimien viimeiseen Q-kirjaimeen. Uusi Enyaq on Škodalle merkittävä askel autoilun sähköistymisen aikaan vuonna 2020.

Škoda Enyaq -nimi on johdettu irlantilaisesta, elämän lähdettä tarkoittavasta Enya-nimestä. Enya-sana on peräisin iirin kielen sanasta ‘Eithne’, joka tarkoittaa olemusta, sielua tai periaatetta.

Škodan suosittujen katumaasturimallien Kodiaq, Karoq ja Kamiq -nimet juontavat Pohjois-Kanadassa ja Grönlannissa asuvien inuiittien kielestä.

Nyt Škoda yhdistää MEB-perustekniikkaan pohjautuvat tulevat täyssähköautomallit legendoista tunnetun pohjoisen seudun iirin kieleen.

Nimen E-alkukirjain tarkoittaa sähköllä liikkumista (electromobility), ja Q-kirjain lopussa luo yhteyden katumaasturimallistoon.

Škoda Enyaq on Škodan ensimmäinen Volkswagen-konsernin sähköautojen skaalautuvaan MEB-perustekniikkaan pohjautuva sarjatuotantoautomalli.

Samalla se on ensimmäinen niistä yli kymmenestä sähköä voimalinjassaan hyödyntävistä automalleista, jotka Škoda iV -alatuotemerkkisinä tuodaan markkinoille vuoden 2022 loppuun mennessä.

Škoda investoi noin kaksi miljardia sähköautoiluun

Škoda arvioi, että vuoteen 2025 mennessä sen valmistamista autoista täyssähköautojen ja lataushybridimallien osuus on 25 prosenttia.

Vuoteen 2021 mennessä Škoda investoi noin kaksi miljardia euroa sähköä voimalinjassaan hyödyntävien automallien sekä niiden kokonaisvaltaisen, yhteenliittyvän ekosysteemin ja ympäristövastuullisten liikkuvuusratkaisujen kehittämiseen.

Katso tästä muita juttuja sähköautoista.

Ensimmäinen yksityiskohtakuva näyttää pilkahduksen Škoda Enyaq -mallin muotoilusta. Kuvassa on uuden katumaasturimallin perää koristava ENYAQ-tekstilogo.

Enyaq on Škodan toinen täyssähköautomalli Citigoe iV:n jälkeen.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here