Škoda tuo RS-mallistoonsa ensimmäisen pistokehybridin

Škoda on asentanut Octavia RS iV -malliin 1,4-litraisen TSI-bensiinimoottorin (110 kW / 150 hv) ja 85 kilowatin sähkömoottorin. Yhdessä ne kehittävät tehoa 180 kW (245 hv) ja vääntöä 400 Nm.

Vaihteisto on kuusivaihteinen dsg-kaksoiskytkinvaihteisto.

WLTP-testisyklin mukainen CO2-päästö on noin 30 g/km*. Tämä automalli täyttää jo nyt uuden ja tiukemman, tammikuun 2021 alussa voimaan astuvan EU6d-päästöstandardin vaatimukset.

Kuva: Skoda.

Korkeajännite-litiumioniakun kapasiteetti 37 Ah / 13 kWh riittää 60 kilometrin ajoon pelkästään sähköllä (WLTP*).

Sähkömoottorin suuren 330 Nm:n väännön ansiosta RS iV lähtee rivakasti liikkeelle. Sport-ajoasetus valitsemalla käytettävissä on auton täysi teho, ja sillä Octavia RS iV kiihtyy paikaltaan nopeuteen 100 km/h 7,3 sekunnissa.

Huippunopeus on 225 km/h. Vakiovarustukseen sisältyvät progressiivinen ohjaus ja Sport-jousituksen dynaaminen sovitus luovat perustan aidosti RS-tyylisille ajo-ominaisuuksille.

Kuva: Skoda.

Sporttisen mustat yksityiskohdat

Škoda Octavia RS iV:ssä ovat vakiovarusteena erityiset led-sumuvalot ja mustat 18-tuumaiset kevytmetallivanteet, joista RS-tyyliin näkyvät punaiset jarrusatulat. Tarjolla ovat myös 19-tuumaiset kevytmetallivanteet.

Sporttisen mustia yksityiskohtia ovat jäähdyttimen Škoda-säleikkö, Air Curtain -ilmanohjausaukot, RS-etuhelman diffuusori, Aeroflapsit ja takahelman diffuusori sekä sivulasien kehykset.

Liftback-mallin takaluukun pinnassa on musta RS-takaspoileri, ja Combi-farmarimallissa on korin värinen katon takareunaspoileri.

Octavia RS iV:n sisätiloja hallitsee korostava musta. Kolmipuolaisessa, nahkaverhoillussa ja vRS-logollisessa monitoimi-urheiluohjauspyörässä on DSG-vaihteiston vaihteenvalitsimet.

Vakiovarusteisten Sport-etuistuimien verhoiluna on musta kangas. Lisävarusteiset Ergo-istuimet on verhoiltu Alcantaran ja nahkan yhdistelmällä, ja näissä istuimissa on myös istuinosan syvyyssäätö.

Istuimia koristavat RS-logot ja saumojen punaiset tai hopea-harmaat koristeompeleet, jollaiset ovat myös nahkaverhoillussa ohjauspyörässä, kyynärnojissa ja Alcantara-verhoillussa kojelaudassa.

Autossa on RS-tyyliset koristelistat ja alumiinimaiset poljinlevyt.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here