Škoda Octavia uudistui!

Škoda Auto päivittää suosikkimallinsa Octavian sekä liftback- että Combi-korimallin osalta. Yli seitsemän miljoonaa kappaletta valmistettu Octavia on Škodan myydyin automalli. Nykyisen neljännen sukupolven Octavian ulkopuolta kohennetaan: jäähdyttimen Škoda-säleikkö uudistuu ja uuden sukupolven Matrix LED -ajovalot tulevat tarjolle.

Vakiovarusteina ovat esimerkiksi uusi 10-tuumainen digitaalinen mittaristo ja kaksialueinen Climatronic-automaatti-ilmastointi. Näiden muutosten ohella vastuullisten materiaalien käyttöä lisätään. Entistä runsaammat turvallisuus- ja ajoavustinjärjestelmät paran-tavat aktiivista ja passiivista turvallisuutta entisestään, ja auton yksilöintimahdollisuuksia selkeyttävät uudet sisustuksen designvalinnat.

Kuva: Skoda.

Škodan ikonisen automallin uusin vaihe

Nykyajan neljännen sukupolven Octavia aloittaa tuotantoelinkaarensa seuraavan vaiheen tarkoituksenmukaisesti uudistuneena. Etu- ja takapuskuri ovat saaneet uuden muotoilun ja jäähdyttimen Škoda-säleikkö on päivitetty. Uudistuksiin lukeutuvat myös uuden sukupolven Matrix LED -ajovalot, uudistetut led-takavalot dynaamisin vilkuin ja saattovaloanimaatioin, sekä uudet kevytmetallivanteet.

Tarjolla on nyt neljä varustetasoa – Essence, Selection, SportLine ja RS – sekä sisustuksen yhdeksän designvalintaa. Suomeen on suunnitteilla edellisten neljän varustetason lisäksi myös viides varustetaso Style.

Kuva: Skoda.

Istuimien, kojelaudan ja ovien verhoilujen uusien ja vastuullisten materiaalien lisäksi vakiovarustus sisältää uuden 10-tuumaisen digitaalisen mittariston. Neljännen sukupolven Octavian myötä esitelty 10-tuumainen muunneltava digitaalinen mittaristo on edelleen saatavissa.

Ensimmäistä kertaa Octaviaan tulee tarjolle 13-tuumainen Infotainment-näyttö. Tekoälypohjainen ChatGPT-botti tullaan integroimaan Laura-puheohjausavustajaan. Tämä tuo koko joukon uusia ominaisuuksia, jotka ylittävät aiemmin käytettyjen puheohjauskomentojen mahdollisuudet.

Uusina avustimina Octaviaan tulevat tarjolle edelleen kehitetty automaattinen pysäköintiavustin ja etäpysäköintiavustin.

Moottorivaihtoehtoina ovat kaksi 1.5 TSI -bensiinimoottoria (myös kevythybrideinä), kaksi 2.0 TSI -bensiinimoottoria ja kaksi 2.0 TDI -dieselmoottoria. Moottoreiden tehot ovat välillä 85 kW (116 hv) ja 195 kW (265 hv).

Kuva: Skoda.

Škoda on myös laajentanut Octavian aktiivisen ja passiivisen turvallisuuden varustusta: edelleen kehitetty kuljettajan vireystason tunnistusjärjestelmä käyttää toiminnassaan aiempaa monipuolisempia tietoja kuljettajan toiminnan analysoinnissa. Lisäksi uudistuneeseen Octaviaan tulee saataville yhteensä jopa 10 turvatyynyä.

Škodan suursuosikkimalli ja sen menestystarina

Nykyajan Škoda Octavia on ollut Škoda-malliston selkäranka ja asiakkaiden suosikki heti tuotantonsa alusta alkaen 27 vuotta sitten vuonna 1996.

Kuva: Skoda.

Octavian nykyinen neljäs sukupolvi on valloittanut yli seitsemän miljoonan asiakkaan sydämen kaikkiaan yli 60 maassa. Octavia on myös niittänyt runsaasti kiitosta kansainväliseltä lehdistöltä. Neljännen sukupolven Octavia oli esimerkiksi Euroopan Vuoden Auto -kisan finalisti vuonna 2021, ja samana vuonna Octavia valittiin vuoden autoksi Suomessa ja Sveitsissä.

Lue myös

Katso tästä hieman esimakua tulevasta uudesta Škoda Octaviasta

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän