Škoda käynnisti uudistetun Superb-mallinsa tuotannon

Kuva: Skoda.

Ensimmäinen uudistettu Škoda Superb valmistui Škoda Auton Kvasinyn tehtaalla 19. heinäkuuta.

Nykyajan ensimmäinen Superb esiteltiin vuonna 2001. Superb on kautta vuosien ollut Škodan huippumalli.

Uusi keulailme ja kaksoisrivallinen jäähdyttimensäleikkö ovat uudistetun Škoda Superbin ulkonäön näkyvimmät muutokset. Erittäin näkyvä muutos on myös Škoda Superbin takaluukun pinnassa merkkilogon tilalla oleva tekstilogo.

Uudistuneen Škoda Superbin teknisiin kohokohtiin sisältyvät Matrix Led -ajovalot, jotka ovat nyt ensimmäisen kerran tarjolla Škoda-sarjatuotantomalliin. Runsaat sisätilat ja suuri tavaratila, Superbissa 625-litrainen Superb Combissa peräti 660-litrainen, ovat tämän autokokoluokan ehdotonta kärkeä.

Kuva: Skoda.

Vuonna 2015 esitellyn kolmannen sukupolven Superbin vahvuuksia ovat Škodan mukaan ilmeikäs muotoilu ja reilun väljät sisätilat, joilla se erottuu edukseen ja vetoaa uusiin asiakaskohderyhmiin.

Škodan katumaasturimalliston ohella Superb on menestynyt markkinoilla mainiosti. Superb ja Superb Combi ovat erityisen suosittuja Saksassa – jossa sitä myytiin viime vuonna 19 200 kappaletta – sekä Britanniassa (8 600 autoa), Puolassa (8 000 autoa), Turkissa (7 700 autoa) ja Tšekin tasavallassa (5 300 autoa).

Ulkonäöltään ja tekniikaltaan uudistettu Škoda Superb ensiesiteltiin Slovakian pääkaupungissa Bratislavassa osana jääkiekon MM-kisoja 2019 – kisoissa.

Škoda valmistaa kaikkia Superb-malleja modernissa tehtaassaan Kvasinyssä, noin 160 kilometrin päässä Prahasta itään. Tänä vuonna siellä käynnistyy myös uuden Superb iV -lataushybridimallin tuotanto. Vuonna 2018 Kvasinyn tehtaalta valmistui ensimmäisen kerran yli 300 000 autoa. Myös katumaasturimallit Škoda Kodiaq ja Karoq tehdään Kvasinyssä. Tehtaalla on noin 9 000 työntekijää.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here