Scania aikoo puolittaa hiilidioksidipäästönsä vuoteen 2025 mennessä

8.4.2018   09.40

Hiilidioksidipäästöt pitää puolittaa jokaisella vuosikymmenellä, jos ilmastonmuutos halutaan saada pysähtymään. 

Tämän johdosta Scania on asettanut kaksi tiukkaa tavoitetta, jotka pitää täyttää vuoteen 2025 mennessä. 

Ensinnäkin yhtiö puolittaa globaalin tuotantonsa hiilidioksidipäästöt, ja lisäksi sama tavoite asetetaan Euroopan ja Latinalaisen Amerikan maakuljetusten päästöille, todetaan Scanian tiedotteessa.

Scania työskentelee jatkuvasti kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi. Yhtiö haluaa täyttää sekä Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteet että itselleen asettamansa kestävän kehityksen kuljetusjärjestelmän tavoitteet.

Kunnianhimoisiin ympäristösuunnitelmiin kuuluu myös liiketoiminnan päästöjen ja kuljetusjalanjäljen pienentäminen.

– Meidän pitkän tähtäimen visiomme on tehdä toiminnastamme hiilineutraalia. Jotta saavutamme tavoitteen, haastamme itsemme puolittamaan kaiken liiketoimintamme hiilidioksidipäästöt vuoteen 2025 mennessä, sanoo Ruthger de Vries, Scanian tuotannon ja logistiikan johtaja.

Scania saavuttaa tavoitteensa (1) optimoimalla tuotantoprosessejaan, parantamalla energiatehokkuutta ja siirtymällä uusiutuvien raaka-aineiden käyttöön. Vuonna 2017 Scania ilmoitti siirtyvänsä käyttämään fossiilitonta sähköä vuoteen 2020 mennessä.

Scanian päivittäiseen toimintaan liittyy valtavasti logistiikkapalvelujen käyttöä, ja toinen uusi tavoite liittyy yhtiön rooliin suurena kuljetuspalveluiden ostajana.

– Keskustelemme päivittäin ympäristöystävällisistä kuljetusvaihtoehdoista asiakkaidemme ja heidän asiakkaidensa kanssa. Omat logistiikkatoimintomme toimivat monella tapaa uusien ideoiden laboratoriona ja osaamisen kehittämisalustana. Kuljetusten suurena ostajana meille on myös luonnollista toimia esikuvana ja pyrkiä vähentämään päästöjalanjälkeämme merkittävästi, sanoo de Vries.

Scania ottaa käyttöön mallin, jossa hiilidioksidipäästöillä on kuljetusratkaisun valinnassa yhtä suuri merkitys kuin hinnalla, ja pyrkii näin puolittamaan Euroopan ja Latinalaisen Amerikan maakuljetuspalveluidensa päästöt vuoteen 2025 mennessä.

(1) Tavoite on asetettu suhteessa vuoden 2015 tasoon.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän