Sähköauton hankintatuelle varattu raha loppumassa jo lähikuukausina!

Vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana rekisteröidyistä henkilöautoista 20,4 prosenttia on ollut ladattavia hybridejä ja 14,0 prosenttia täyssähköautoja.

Ladattavien hybridien osuus on pysynyt samana kuin viime vuonna, mutta täyssähköautojen osuus kasvanut 3,7 prosenttiyksiköllä.

Ladattavien autojen osuus rekisteröinneistä on kasvanut jo lähes 35 prosenttiin. Muiden ei-ladattavien hybridivoimalinjojen osuus on kasvanut noin kolmannekseen.

Alkuvuoden tilastojen perusteella täyssähköautojen kysyntä on kasvanut kaikissa ikäryhmissä, suhteellisesti eniten yli 50-vuotiaiden ostajien ryhmässä.

– Lähes puolet tänä vuonna ensirekisteröidyistä työsuhdeautoista on ollut ladattavia. Työsuhdekäyttöön hankituissa autoissa ladattavien hybridien osuus on tänä vuonna kasvanut noin 30 prosenttiin ja täyssähköautojen 17 prosenttiin. Yritysautoissa täyssähköautojen kysyntää on lisännyt viime vuoden alussa voimaan tullut auton verotusarvosta tehtävä laskennallinen alennus, kertoo toimitusjohtaja Pekka Rissa Autoalan Keskusliitosta.

Täyssähköisen henkilöauton hankintaan voi saada tänäkin vuonna 2 000 euron hankintatuen. Hankintatukea myönnetään vain yksityishenkilöille ja rajoituksena on, että auton kokonaishinta on enimmillään 50 000 euroa.

Tukea haetaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista. Tukihakemus suositellaan tehtäväksi heti, kun auto on tilattu. Autoala on arvioinut, että henkilöautojen hankintatuelle varattu noin 7,5 miljoonan euron määräraha loppuu jo lähikuukausina.

– Täyssähköautojen kysyntää on vauhdittanut mallivalikoiman laajeneminen ja täyssähköautojen autoveron poisto, joka hankintatukeen yhdistettynä on tuonut sähköautojen hinnan kilpailukykyisemmäksi bensiiniautoihin nähden. Hankintatuelle olisi tärkeää varata riittävä lisäbudjetti, jotta tuelle varattu määräraha ei loppuisi tänä vuonna kesken, kertoo toimitusjohtaja Tero Kallio Autotuojat ja -teollisuus ry:stä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän