Rallisprint SM-sarja siirtyy soralle — vuorossa kauden kolmas osakilpailu

Rallisprint SM-sarja palaa parin kuukauden tauolta, kun vuorossa on kauden ensimmäinen soralla ajettava osakilpailu. Kauden kaksi jäljellä olevaa osakilpailua ajetaan molemmat sorapinnalla, joista ensimmäinen lauantaina Kiteen Aimon neljäkilometrisellä rallisprintradalla.

Kaksivetoisten puolella pistekärjessä kahden osakilpailun jälkeen ovat tasapistein Toyota Starlet-kuski Marko Heikkilä ja BMW Compactia kuskaava Jussi Kokkonen, joilla molemmilla on 27,5 pistettä.

Molemmat kuljettajat ovat napanneet kahdesta edellisestä osakilpailusta luokkavoitot ja Kokkonen oli jopa edellisessä osakilpailussa koko kisan nopein 2-vetokuljettaja.

Heikkilä lähtee Kiteen kilpailuun hyvin valmistautuneena, vaikka kokemusta Kiteen Aimon radasta ei olekaan uran varrella kertynyt.

Kolmannella sijalla kaksivetoisisten puolella on Matias Peippo, joka on kolmen pisteen päässä kärkikaksikosta. Neljättä sijaa jakavat 23,5 pisteellä Petri Jussila ja Kristian Nieminen, joka johtaa samalla Junioreiden SM-luokkaa. Nieminen on ollut viime aikoina kovassa vireessä, josta esimerkkinä voidaan pitää edellisessä Ralli SM-sarjan osakilpailussa tullutta SM3-luokan kakkossijaa.

Markkanen kärkipaikalla nelivedoissa

Nelivedoissa kärkipaikkaa pitää Skodan R5-autoa kuskaava Kalle Markkanen, joka on ajanut luokkavoittoihin kauden molemmissa osakilpailuissa. Kiteen osakilpailussa mukana on taukoa rallisprinteistä pitänyt Tuukka Hallia, jonka kohtaamista Markkanen odottaa innolla

Täksi vuodeksi rallin puolelle vaihtanut Hallia on ajanut upeaa debyyttikautta Ralli SM-sarjan puolella. Etenkin talvikausi sujui Hallialta jopa yli odotusten ja nuorukainen on edelleen kiinni SM3-luokan mitalissa, vaikka saldona kahdesta edellisestä osakilpailusta onkin nolla pistettä.

Nelivetoisten toisena on Mitsubishiin luottava Samuli Pokela, joka on 5,5 pistettä Markkasta perässä. Pisteen päässä Pokelasta on Subaru-kuljettaja Panu Mertala. Seuraavina pisteissä ovat Rasmus Tuominen ja Jukka Tenho, jotka eivät kuitenkaan ole mukana Kiteellä.

Suomi Cupin puolella Naisten luokkaa johtaa Marjo-Riitta Mansikkamäki ennen Meiju Viitasta. Veijo Viitanen on pistejohdossa Senioreissa ennen Jukka Lifländeriä. Nuorten luokassa tilannetta hallitsee tuore rallin Nuorten Suomen mestari Tuukka Kauppinen, Kasperi Heikkinen on toisena.

Tengtools SM Rallisprintin ensimmäinen kierros alkaa Kiteen Aimon rallisprintradalla kello 11. Toinen kierros polkaistaan käyntiin noin kello 12.30 ja palkintojenjako on vuorossa noin kello 14.30.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here