S-ryhmälle valtakunnallinen sähköautojen latausverkosto

S-ryhmän tavoitteena on rakentaa vuosien 2021–2024 aikana koko maan kattava sähköautojen latauspisteverkosto. Samalla ABC-mobiilin autoilijoille suunnatut palvelut laajenevat sähköautojen lataamiseen, todetaan S-ryhmän tiedotteessa.

ABC-latausverkosto rakennetaan tulevina vuosina vaiheittain S-ryhmän ABC-asemien, markettien ja hotellien yhteyteen. Ensimmäiset ABC-latauspisteet avataan keväällä 2021 ja yhdessä asiakkaiden kanssa karttuvien kokemusten perusteella toimintaa kehitetään verkoston laajentamisen ohella.

– Rakennamme ensimmäiset ABC-latauspisteet suurimpien toimipaikkojemme, kuten Prismojen, hotellien ja ABC-liikennemyymälöiden, yhteyteen kahden seuraavan vuoden kuluessa ja siitä etenemme kohti pienempiä toimipaikkoja. Koko verkosto toimii saman ABC-lataus-brändin alla. Tämän lisäksi S-ryhmän toimipaikkojen yhteydessä jo olemassa olevat yhteistyökumppaneiden latauspisteet palvelevat kuten ennenkin, kehitysjohtaja Tiina Viksten ABC-ketjuohjauksesta kertoo.

ABC-mobiili toimii sähkölatauksen käyttöliittymänä. Sovellusta käyttää jo useampi satatuhatta asiakasta, joten valmiina on laaja asiakkaiden verkosto.

Palvelun hinnoittelusta kerrotaan myöhemmin.

Liikenteen muutos etenee

ABC-ketjun arvion mukaan Suomen autokannan koko on noin 3 000 000 henkilöautoa vuonna 2030. Sähköautoja tai ladattavia hybridejä arvioidaan olevan Suomessa tuolloin yli 500 000.

Kasvava ladattava sähköautokanta edellyttää huomattavasti nykyistä laajempaa ja saavutettavampaa latausverkostoa. Näkyvin muutos tulevaisuudessa on siis sähköisen liikenteen kasvu, mutta tulevaisuus tuo liikenteeseen myös muita uusia käyttövoimia.

– Nyt lanseerattavan ABC-latauksen lisäksi kehitämme myös nestemäisten tuotteiden valikoimaa ABC-ketjussa. Tuommekin alueellisesti jakeluun täysin uusiutuvan dieselin kesään 2021 mennessä. On tärkeää, että etsimme kustannustehokkaita ja teknisesti toimivia ratkaisuja vähentämään liikenteen fossiilisia päästöjä nyt ja tulevaisuudessa. Olemme myös ylpeitä siitä, että ABC-latauksen sähkö on pääosin itse tuottamaamme uusiutuvaa sähköä, toteaa ABC-ketjujohtaja Harri Tuomaala.

ABC:n tavoitteena on, että suomalaiset voivat ajaa vastuullisemmin käyttövoimasta riippumatta. Suomalaisessa liikenteessä tullaan pitkään käyttämään kaikkia energiamuotoja, ja siksi niiden kaikkien on oltava hyviä, vastuullisia ja kehittyviä. Näin iso diesel ja moderni sähköauto voivat molemmat olla järkivalintoja omassa tehtävässään.

Pääkaupunkiseudulle ja Uudenmaan alueelle yli 200 uutta latauspistettä

Pääkaupunkiseudulle ja Uudenmaan alueelle HOK-Elanto rakentaa tämän vuoden aikana latauspisteitä Prismojen ja S-marketien yhteyteen Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Keravalla, Järvenpäässä, Hyvinkäällä, Tuusulassa, Mäntsälässä ja Nurmijärvellä, todetaan HOK-Elannon tiedotteessa.

Jo nyt sähköautojen latausta tarjotaan 14 toimipaikassa ja vuoden lopussa määrä kasvaa 30 toimipaikkaan. Näissä tulee olemaan yhteensä 222 sähköauton latauspistettä vuoden loppuun mennessä. Ensimmäiset uudet pikalatauslaitteet otetaan käyttöön huhtikuun aikana Prisma Itäkeskuksessa.

Uudistusten myötä toimipaikkoihin tulee sekä pikalatauspisteitä että asiointilatauspisteitä. Uudesta laitteistosta haetaan ensin käyttökokemuksia ja asiakkaille tarjotaan mahdollisuus ilmaiseen lataukseen. Kesällä 2021 lataus muuttuu kaikissa toimipaikoissa maksulliseksi kuten muutkin liikenne-energiat.

ABC-latausverkosto rakennetaan yhdessä suomalaisen, Lahdessa toimivan Kempowerin kanssa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!