Romutuspalkkion ja hankintatuen lisäksi: Ensi vuonna voit saada 1 000 €, jos muutat auton kaasukäyttöiseksi

27.9.2017 21:15

Hallitus nopeuttaa autokannan uudistumista romutuspalkkiolla ja vähäpäästöisten autojen ostotuella. Lisäksi halutaan yhä useamman henkilöauton käyttävän kaasua tai etanolia polttoaineena.

Valtio on varannut tammi-elokuussa toteutettavaan romutuspalkkiokampanjaan yhteensä 8 miljoonan euron määrärahan.

Romutuskampanjassa uuden henkilöauton ostaja saa 1 500 euron romutuspalkkion, jos vie samalla kierrätettäväksi omistuksessaan olevan vanhan auton.

Uuden auton päästöt saavat olla enintään 110 g/km.

Jos uusi auto on ladatta hybridi, kaasuauto tai korkeaseosetanolia käyttävä auto, ei aseteta päästörajaa ja niille romutuspalkkio on 2 500 euroa.

Palkkiosummat koostuvat valtion 1 000 tai 2 000 euron osuudesta ja autoalan 500 euron osuudesta.

Esityksen mukaan palkkiota myönnettäisiin 1.1. – 31.8.2018. Romutuspalkkio maksettaisiin yksityishenkilöille uuden, vähäpäästöisemmän auton hankintaa varten, jos hän vie romutettavaksi vähintään 10 vuotta liikenteessä olleen auton.

Lisäksi auton on pitänyt olla liikenteessä edellisenä kalenterivuotena. Tuen saajan tulee olla romutettavan auton omistaja.

Tukea sähköauton hankintaan ja auton muuttamiseksi kaasu- tai flexifuel-autoksi

Sähköautojen hankintaa sekä kaasu- ja flexifuel-autojen konvertointia on päätetty tukea 6 miljoonalla eurolla vuosittain vuosina 2018-2021. Tuki on tarkoitettu kotitalouksille.

Valtion varoista maksettaisiin hankintatukea täyssähköauton ostajalle 2000 euroa vuosina 2018–2021.

Sähköautojen hankintatuki koskisi ainoastaan täyssähköautoja, eikä sitä voisi saada päällekkäin romutuspalkkion kanssa. Täyssähköauto on laskennallisesti CO2-päästötön liikenteen päästöjä laskettaessa.

Esityksen mukaan henkilöauton muuntamiseksi kaasukäyttöiseksi saisi 1000 euron tuen. Henkilöauton muuntamiseksi etanolikäyttöiseksi saisi 200 euron tuen. Tuki maksettaisiin konvertoidun ajoneuvon muutoskatsastuksen jälkeen.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here