Karkuun ajaneelle rattijuopolle tuli viiden vuoden ajokielto!

Itä-Suomen poliisilaitos on jälleen määrännyt ajokieltoja liikenneturvallisuuden vaarantamisista, rattijuopumuksista ja kulkuneuvon kuljettamisista oikeudetta. Ajokieltojen pituudet vaihtelevat kymmenestä kuukaudesta viiteen vuoteen, todetaan poliisin tiedotteessa.

Huhtikuussa henkilöautoa 199 km/h nopeudella 80 km/h rajoitusalueella kuljettanut henkilö tuomittiin elokuussa käräjäoikeudessa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 30 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Poliisilaitos määräsi kuljettajan kymmenen kuukauden ajokieltoon. Hän ei ollut aiemmin syyllistynyt ajokieltorikoksiin.

Toukokuussa törkeään rattijuopumukseen syyllistynyt henkilö tuomittiin käräjäoikeudessa 75 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja 45 päiväsakon oheissakkoon.

Sivulliset tekivät ilmoituksen kyseisestä henkilöstä ja poliisin partio tavoitti hänet lopulta läheltä kotiaan.

Poliisilaitos määräsi hänet kymmenen kuukauden ajokieltoon. Henkilöllä ei ole ollut lähivuosina aikaisempia rattijuopumusrikoksia.

Kesäkuussa henkilö tuomittiin käräjäoikeudessa 70 päiväsakon rangaistukseen rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kuljettajan pysäyttämiseen jouduttiin käyttämään piikkimattoa. Lopulta poliisin partioauto sai pakkopysäytettyä auton, jonka kaikki renkaat olivat puhjenneet.

Itä-Suomen poliisilaitos määräsi kuljettajan lähes puolentoista vuoden ajokieltoon. Kuljettaja on aiemminkin syyllistynyt rattijuopumusrikoksiin ja kulkuneuvon kuljettamisiin oikeudetta.

Keväällä ja kesällä 2019 henkilö syyllistyi kahdesti rattijuopumukseen. Toisella kerralla oli mukana myös törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Kuljettaja ajoi poliisia karkuun anastetulla moottoripyörällä Kuopiossa taajama-alueella kaksinkertaisella nopeudella rajoitukseen nähden. Takaa-ajo päättyi kuljettajan kaatumiseen.

Hänellä oli tekojen aikana myös useita aiemmin määrättyjä ajokieltoja, ja kuluneiden viiden vuoden aikana hän on syyllistynyt 17 kertaa rattijuopumuksiin.

Itä-Suomen poliisilaitos määräsi kuljettajan viiden vuoden ajokieltoon, joka on ajokorttilain sallima maksimipituus.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here