Rekisteröinti: Toyota kasvattaa lisää eroa kilpailijoihin

Toyotan etumatka muihin merkkeihin kasvaa aina vaan. Nyt Toyotan alkuvuoden markkinaosuus on jo 16,8 prosenttia ja helmikuussa peräti 17,2 prosenttia.

Yksikään muu merkki ei pääse lähellekään. Toisella sijalla olevan Škodan markkinaosuus on alkuvuoden osalta 10,3 prosenttia ja helmikuussa jopa hieman alle 10 prosenttia.

Kolmantena oleva Volvo hengittää Škodan niskaan alkuvuoden kymmenen prosentin markkinaosuudellaan.

Neljäntenä olevan Volkswagenin markkinaosuus alkuvuoden osalta on 9,2 prosenttia. VW:llä helmikuu oli kuitenkin hyvä yli kymmenen prosentin markkinaosuudella.

Kärkikymmenikössä on vain kaksi merkkiä, jotka alkuvuoden osalta ovat saaneet viime alkuvuotta vähemmän autoja rekisteriin.

Viidentenä oleva Mercedes-Benz on saanut tänä vuonna 14,7 prosenttia enemmän autoja rekisteriin kuin vastaavana aikana viime vuonna. Nyt merkin markkinaosuus on 7 prosenttia.

Myös yhdeksäntenä oleva Audi on saanut viime vuotta enemmän autoja rekisteriin. Kasvu on peräti 16,9 prosenttia. Audin markkinaosuus on nyt 4,2 prosenttia.

30 suosituimman merkin joukossa Fiatilla on hurja kasvu. Viime alkuvuonna Fiateja rekisteröitiin vain 6 autoa ja nyt 46.

Myös Dacialla on kova nousutahti. Viime vuonna luku oli 62 autoa, nyt peräti 271 autoa.

Myös Teslalla menee hyvin. Rekisteröintimäärä on melkein kaksinkertaistunut vuodentakaisesta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

2 KOMMENTIT

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!