Rekisteröinti: Koronapandemia ei näy vielä rekisteröintitilastoissa

Kuva: Matti Sulanto.

Koronapandemia on muuttanut nopeasti talouden näkymät lievästä kasvusta jyrkkään taantumaan. Pandemian vaikutus ei vielä näy ensirekisteröinneissä, sillä maaliskuussa ensirekisteröidyt autot on pääosin tilattu viime vuoden loppupuolella, todetaan Autoalan tiedotteessa.

Uusien autojen tilausten määrä sen sijaan romahti maaliskuun viimeisellä viikolla lähes 80 prosenttia normaalista tasosta.

Maaliskuussa ensirekisteröitiin 9 194 henkilöautoa, joka on 0,9 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2019 maaliskuussa.

Uusia henkilöautoja on vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana rekisteröity 28 266, joka on 2,9 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Pakettiautoja ensirekisteröitiin maaliskuussa 1 220. Määrä on 11,6 prosenttia viime vuoden maaliskuuta pienempi.

Vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana ensirekisteröitiin 3 512 pakettiautoa, mikä on 10,6 prosenttia viime vuoden ensimmäistä kvartaalia vähemmän.

Uusia kuorma-autoja rekisteröitiin maaliskuussa 314, joka on 1,3 prosenttia enemmän kuin viime vuoden maaliskuussa

Katso tästä muita juttuja koronaviruksesta.

Ensimmäisen vuosineljänneksen aikana on ensirekisteröity 988 kuorma-autoa, joka on 0,1 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Yli 16 tonnin kuorma-autoja on rekisteröity 676, mikä on 3,7 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden ensimmäisellä neljännekselle.

Katso muita rekisteröintijuttuja.

Keskikokoisia 6–16 tonnin kuorma-autoja alkuvuonna ensirekisteröity 72, sekin 6,5 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Pieniä alle 6 tonnin kuorma-autoja ensirekisteröitiin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 240, joka on 14,3 prosenttia viime vuoden alkua enemmän.

Linja-autoja ensirekisteröitiin vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana 61. Määrä on 24,7 prosenttia viime vuoden alkua alempi.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here