Rekisteröinti: Henkilö- ja pakettiautojen rekisteröinnit olivat elokuussa edelleen kaukana pitkän ajan keskiarvostaan

Elokuun ensirekisteröinnit jäävät noin 20 prosenttia pitkän aikavälin elokuun keskiarvosta. Uusien autojen tilauksissa koronatilanne on jo hellittänyt, mutta syksyn ja talven aikana notkahtaneet asiakastilaukset sekä koronapandemian käynnistämä komponenttipula ja toimitusviiveet leikkaavat vielä rekisteröintejä.

Tänä vuonna uusia henkilöautoja on ensirekisteröity 72 124, joka on 11,0 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Elokuussa rekisteröitiin yhteensä 7 904 uutta henkilöautoa, joka jää 6,9 prosenttia viime vuoden elokuun lukemasta.

Käytettyjä henkilöautoja myytiin elokuussa 62 319, joka on 0,2 prosenttia viime vuoden elokuuta enemmän. Käytettyjen autojen kauppa on viime vuoden tasoon nähden noin 0,7 prosentin kasvussa.

Kuorma- ja linja-autojen ensirekisteröinnit jatkuivat elokuussa vilkkaana

Pakettiautoja on ensirekisteröity tänä vuonna 9 034, joka on 12,1 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Elokuussa ensirekisteröitiin 1 008 pakettiautoa, mikä on 2,9 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden elokuussa.

Kuorma-autojen rekisteröinnit jatkoivat elokuussa kasvuaan. Kevyitä alle 6 tonnin kuorma-autoja on tänä vuonna rekisteröity 624, joka on 16,6 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.
Keskikokoisia 6–16 tonnin kuorma-autoja on tänä vuonna ensirekisteröity 146, joka 6,4 prosenttia vähemmän kuin vuonna.

Raskaita vähintään 16 tonnin kuorma-autoja ensirekisteröitiin elokuussa 204, joka on 43,7 prosenttia enemmän kuin viime vuoden elokuussa. Alkuvuoden aikana on rekisteröity yhteensä 1 671 raskasta kuorma-autoa, joka on 11,0 prosenttia enemmän kuin viime vuoden tammi-elokuussa.

Elokuussa rekisteröitiin 118 uutta linja-autoa. Tänä vuonna on ensirekisteröity yhteensä 327 uutta linja-autoa.

Määrä on lähes puolet enemmän kuin viime vuonna, jolloin koronatilanne jäädytti uusien linja-autojen kysynnän. Linja-autojen alkuvuoden rekisteröinnit ovat noin 16 prosenttia pitkän aikavälin keskiarvon alapuolella.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!