Rekisteröinti: Heinäkuun henkilöautojen rekisteröintimäärä melko hyvällä tasolla

Heinäkuussa ensirekisteröitiin 9 217 henkilöautoa, mikä on 3,8 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Heinäkuun lukemat ovat verrattain korkeat, sillä heinäkuun rekisteröinnit ovat ylittäneet 9 000 auton rajan aiemmin tällä vuosikymmenellä vain viime vuonna.

Uusia henkilöautoja on alkuvuoden aikana rekisteröity 69 497, joka on 12,2 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Heinäkuussa ensirekisteröitiin 908 uutta pakettiautoa. Määrä on 4,4 prosenttia enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa.

Pakettiautoja on alkuvuoden aikana ensirekisteröity 8 877, joka on 6,8 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden tammi-heinäkuussa.

Kuorma-autoja ensirekisteröitiin heinäkuussa 179, joka on 26,3 prosenttia viime vuoden heinäkuuta vähemmän. Kesäkuussa kuorma-autojen ensirekisteröinnit kipusivat ennätyksellisen suuriksi EU:ssa kesäkuun puolivälissä voimaan astuneen älypiirturiuudistuksen takia, joka aikaisti loppukesän ensirekisteröintejä kesäkuun puolelle.

Alkuvuoden aikana kuorma-autoja on ensirekisteröity 2 593, joka on 12,9 prosenttia viime vuoden alkua enemmän. Raskaita yli 16 tonnin kuorma-autoja on tänä vuonna ensirekisteröity 1 924, joka on 9,4 prosenttia viime vuotta enemmän. Alle 16 tonnin kuorma-autoja on alkuvuonna ensirekisteröity 669, joka on 24,5 prosenttia viime vuoden alkua enemmän.

Heinäkuussa ensirekisteröitiin 79 uutta linja-autoa. Linja-autoja on tämän vuoden aikana ensirekisteröity 263, eli lähes saman verran kuin viime vuonna.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here