Rallicrosskuljettaja Niclas Grönholm uutta sähköautoa odotellessa ralliauton rattiin Riihimäellä

Viime vuonna rallicrossin MM-sarjassa kolmanneksi ajanut GRX Teamin Niclas Grönholm pitää ajo- ja kilpailutuntumaa yllä ensi viikonloppuna ajettavassa rallikauden toisessa SM-osakilpailussa Riihimäellä.

Rallicrossin tuleva MM-kausi käynnistyy vasta heinäkuun alussa, joten nyt on sopiva aika notkistaa rallissa ajoranteita.

Grönholm osallistuu alkavalla kaudella sähköautoilla kilpailtavaan lajin uuteen MM-sarjaan. Suomalaiskuljettajan käyttöön on tilattu uusi täyssähköpaketti.

Grönholm kertoo, että sähköpaketti sisältää innovatiivisella jäähdytysjärjestelmällä varustetun 52,65 kWh:n akuston, 250 kW:n sähkömoottorit auton molemmille akseleille ja kaksi invertteriä.

670 hevosvoimaa tuottava kokonaisuus asennetaan yhteistyössä ranskalaisen kori- ja turvakaarivalmistaja Matter Motorsportin ja itävaltalaisen Kreisel Electricin kanssa viime vuodesta tuttuun Hyundai i20 rallicrossautoon.

– Emme pura valmista rallicrossautoa vaan rakennamme sähköautomme samaan konseptiin. Mutta ei mennä asioiden edelle. Toivotaan, että toimitusaikataulu pitää ja pääsemme keväällä hommiin, Grönholm kertoo.

Tätä ennen Grönholm pitää ajo- ja kilpailutuntumaa yllä ajamalla tulevana viikonloppuna SM Auto Sorsa Riihimäki-rallissa Co-Motorsportin Škoda Fabia Rally2:lla. Kakkosohjaajana toimii Antti Linnaketo ja kaksikko lähtee reitille lähtönumerolla 11.

Rallicrossin MM-sarja käynnistyy tänä vuonna näillä näkymin vasta heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Ruotsista, joten rallin ajaminen toimii tauon aikana hyvänä harjoitteena.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän