Rallicross: RallyX Nordicin Kouvolan voitto meni Ruotsiin

Rallycross Festival Kouvola sai sunnuntaina hienon päätöksen, kun SuperCar-, SuperCar Lites ja RX Academy -luokkien voittajat ratkottiin paahtavassa auringonpaisteessa.

SuperCar-luokassa saatiin jälleen näyttävät kahinat aikaan, kun peräti 29 autoa starttasi taistelemaan SM-sarjan ja RallyX Nordicin pisteistä.

Molempien sarjojen mestaruuksista ajavan Jere Kalliokosken kilpailu lähti käyntiin lauantai-iltana nihkeästi, mutta sunnuntaina mies tykitti voittoja alkuerästä toiseen.

Alkueristä toiseksi korkeimmat pisteet napsi Ruotsin Robin Larsson ja kolmanneksi parasta kyytiä piti maanmies Oliver Eriksson.

Myös SM-kuljettajista Joni-Pekka Rajala sekä SM-pistekärki Juha Rytkönen suoriutuivat viiden parhaimman joukkoon.

Semifinaaleja ajettiin tällä kertaa poikkeuksellisesti kolme, joista jokaisesta 2 parasta marssii finaaliin.

Suomalaisyleisö sai heti ensimmäisessä semifinaalissa aihetta juhlaan, kun Kalliokoski ja Rajala pistivät kunnon show’n pystyyn.

Kaksikko taisteli itsensä upeasti finaaliin, ja taakse jäi muun muassa RallyX Nordicin pistenelonen Ulrik Linnemann.

Kolmas suomalainen illan finaaliin saatiin heti vähän tämän jälkeen, kun Rytkönen ajoi toisessa semifinaalissa kakkoseksi. Larsson oli tässä lähdössä pitelemätön.

Myös kolmannesta semifinaalista saatiin yksi suomalainen illan huipentavaan starttiin, kun Toni Kuhanen käskytti Mitsubishinsa erinomaiseen vauhtiin. Finaalikuusikon täydensi RallyX Nordic -sarjaa johtava Eriksson.

Finaali käynnistyi heti dramaattisesti, kun Eriksson stumppasi autonsa viivalle, ja Larsson ampaisi kärkeen Kalliokoski perässään.

Larsson pystyi lähdön edetessä kasvattamaan hieman eroa suomalaiseen, joten kunnon ohitusyritykseen ei ollut mahdollisuuksia.

Ruotsalainen ajoi virheettömän finaalin, ja pääsi näin ollen juhlimaan kauden toista osakilpailuvoittoaan RallyX Nordicissa.

Kalliokosken täydellinen viikonloppu jäi lopulta vajaan kahden sekunnin päähän, mutta alahärmäläinen saa olla suoritukseensa erittäin tyytyväinen hankalan eilisen jälkeen.

Kolmanneksi finaalissa nousi lopulta Eriksson, joka säilytti sarjan kärkipaikkansa ennen Larssonia ja Kalliokoskea, kun kautta on jäljellä enää yksi osakilpailu Ruotsin Tierpissä.

SM-pisteiden osalta Kouvolan osakilpailun viiden kärki oli järjestyksessään: Kalliokoski (30p), Kuhanen (26p), Rytkönen (23p), Rajala (21p) sekä Janne Rinta-Kauhajärvi (18p).

Kallio huudatti suomalaisyleisöä

SuperCar Lites -luokassa Jesse Kallio oli viikonlopun nimi. Nuorukainen tyylitteli finaalissa vakuuttavaan voittoon ennen länsinaapurin Simon Olofssonia.

Kolmanneksi ajoi Norjan Ben Philip Gundersen, mutta tämän hylkäys nosti Ruotsin Anders Michalakin lopulta podiumille.

Kallio saalisti ykkössijan lisäksi toiseksi korkeimmat alkueräpisteet sekä voiton semifinaalissa.

Hallman RX Acadamyn ykkönen

RX Academy -luokan voittoon ajoi komeasti Tommi Hallman, toinen oli Rasmus Tuominen ja suomalaisten kolmoisvoiton naulasi Jonne Ollikainen.

Rallicrossin SM-kauden viimeinen osakilpailu ajetaan 14. syyskuuta Honkajoella.

SuperCar- ja Autokrossi-luokkien osalta mestaruudet on vielä ratkomatta, joten tulossa on jännitysnäytelmä vailla vertaa.

SuperCar-luokan SM-pisteet 4/5 osakilpailun jälkeen

1. Juha Rytkönen 100
2. Joni-Pekka Rajala 89
3. Jere Kalliokoski 87
4. Riku Tahko 76
5. Toni Kuhanen 76

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here