Rallicross: Niclas Grönholm aloitti kautensa voitolla Ruotsissa

GRX-tiimin Niclas Grönholm on voittanut rallicrossin RallyX-sarjan Pohjoismaiden mestaruusosakilpailun Höljesissä Ruotsissa. Grönholm ajoi lopulta selvällä erolla finaalin ykköseksi ennen Ruotsin Anton Marklundia.

Rallicrossin MM-sarja käynnistyy heinäkuun lopulla Espanjan Barcelonasta, joten Ruotsin Höljesissä ajettavat kaksi kovatasoista PM-osakilpailua käyvät hyvästä harjoittelusta tulevaa kautta varten.

GRX-tiimin Niclas Grönholm matkusti Ruotsiin ja ajoi alkuerissä sijat 3-3-2, ja varmistaen eturivin lähtöpaikan semifinaaliin.

Semifinaalissa Grönholm ajautui radan ensimmäisessä mutkassa ulos radalta ja menetti mahdollisuutensa lähdön voittoon. Suomalaiskuljettaja taisteli kuitenkin kakkoseksi, joka merkitsi päivän finaaliin kolmatta lähtöruutua.

Finaalin lähtökiihdytyksessä Grönholm nousi yhden sijan, mutta jäi radan toiseen mutkaan ajettaessa ulkokaarteen puolelle, josta Grönholm ajoi Hyundainsa suoraa jokerilenkille.

Päätös oli fiksu, sillä kahta kierrosta ennen ruutulippua suomalaiskuljettaja ajoi jo kärkikolmikon takana neljäntenä. Kun kolmikko kiersi Grönholmin edestä jokerilenkille, suomalaiskuljettaja sai ajaa lähes kolmen sekunnin marginaalilla ykkösenä maaliin.

– Voitto on aina voitto, ja tästä on kiva lähteä jatkamaan, mutta on tosi vaikea sanoa, että mikä kyytimme taso oikeasti on. Olemme tehneet talven aikana paljon töitä, mutta niin ovat myös päävastustajammekin tehneet. Tietyllä tavalla olen voitosta iloinen ja turha murjottaa, mutta taas toisaalta emme vielä tiedä, miten meillä on vauhtia ja olemmeko tulevalla MM-kaudella riittävän hyviä vastustajiimme verrattuna.

– Finaalissa sain hyvä startin, ja suunnitelmissani oli ajaa heti jokerilenkille, joka myös toteutui. Siitä eteenpäin kaikki meni aika helposti maaliin asti.

Alkueriä hallinnut lajin hallitseva maailmanmestari Johan Kristoffersson putosi semifinaalissa tapahtuneen rengasrikon myötä ulos finaalista. Grönholm haluaa mitata ensi sunnuntaina ajettavassa Höljesin toisessa finaalissa vauhtiaan ruotsalaismestaria vastaan.

– Ei ole (Johan) Kristofferssonilla huono auto tänäkään vuonna. Olisin toivonut ajavani häntä vastaa finaalissa tänään, mutta uusi kisa on ensi sunnuntaina. Höljesiin on luvattu vesisadetta, joka sopii kyllä meille. Ennen Ruotsiin lähtöämme mietimme, että ajammeko testiä Suomessa vai kisaa Ruotsissa? Tämä oli hyvä vaihtoehto: kilpailu on parasta testiä, Grönholm muistutti.

RallyX, Höljes, Ruotsi:

1. Niclas Grönholm (FIN) Hyundai 3.45,064

2. Anton Marklund (SWE) Volkswagen 3.47,620

3. Kristian Szabo (HUN) Hyundai 3.47,766

4. Fraser McConnel (SWE) Ford 3.48,064

5. Sondre Evjen (SWE) Audi 3.49,419

6. Philip Gehrman (SWE) Volkswagen – 2 kierrosta

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here