Rallicross: Juha Rytkönen jahtaa kovaa tulosta Latvian MM-rallicrossista

Juha Rytkönen lähtee tavoittelemaan kovaa tulosta Latvian MM-rallicrossista tulevana viikonloppuna.

Betomik Racing -tiimin Ford Fiesta Supercarilla kilpaileva suonenjokinen teki voitokkaan valmistautumisen kilpailuun pari viikkoa sitten SM-sarjassa.

– Erittäin hyvillä mietteillä lähden kilpailuun. On upeaa päästä taas kurvailemaan MM-tasolla. Uskon, että olemme Latviassa kovassa vauhdissa. Siellä olen ajanut aiemmin myös testiä, joten tällä kertaa ei ole pelkästään uuden opettelua luvassa, Rytkönen paaluttaa.

– Luulen myös, että olemme auton säätöjen kanssa jo todella lähellä optimia. Varmasti pieniä muutoksia tehdään taas, kun rata vaihtuu, mutta olo on erittäin luottavainen.

Latviassa ajetaan MM-osakilpailu sekä lauantaina että sunnuntaina. Se sopii 30-vuotiaalle suonenjokiselle.

– Hienoa, että molempina päivinä on luvassa rutkasti ohjelmaa. Ei tule ainakaan tylsää. Rata sopii minulle hyvin. Asvalttia siellä on paljon ja soraosuuksia ei oikeastaan ole, vaan asvaltin lisäksi siellä on betonia pinnassa. Täytyy vähän muistella omia karting-aikoja, jotta saa oikeat rata-ajolinjat kohdilleen, Rytkönen summaa.

Rytkönen ylsi suomalaistallin Ford Fiestalla edellisessä MM-osakilpailussaan Ruotsissa elokuussa finaaliin saakka. Tavoite on jälleen kamppailla vähintään paikasta kuuden nopeimman joukkoon.

Latvian pääkaupungissa Riiassa ajetaan perinteikkäällä Bikerniekin radalla. Sekä lauantaina että sunnuntaina on luvassa kolmet alkuerät sekä illalla välierät ja finaali.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here