Rallicross: Grönholmilla edessä MM-mitalitaistelun kannalta tärkeä viikonloppu

Rallicrossin MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Latvian Riiassa ajettavilla kahdella MM-osakilpailulla. GRX-SET World RX Teamin Niclas Grönholm tavoittelee tuplaviikonlopulta kauden parasta tulosta.

Grönholmin kolmas sija rallicrossin MM-sarjan edellisessä osakilpailussa Ranskassa nosti suomalaiskuljettajan MM-sarjan mitalitaisteluun mukaan. Tuleva viikonloppu on yksi sarjan tärkeimmistä, sillä Latviassa kilpaillaan kaksi MM-osakilpailua, joissa menestyminen on mitalitaistelun jatkon kannalta merkittävää.

– Tärkeät kisat edessä ja hyvillä mielin Latviaan matkaan, sillä uskon, että edessä on meille hyvä viikonloppu, Grönholm sanoo.

Vuosi sitten Grönholmin vauhti Latviassa oli huipputasoa. Suomalaiskuljettaja ajautui finaaleissa ruuhkiin ja oli molemmissa finaalilähdöissä viides, mutta ylsi Hyundaillaan useamman alkuerän nopeimpaan aikaan.

– Vauhtimme viime vuonna oli hyvällä tasolla ja siihen samaan pyritään tänäkin vuonna. Ajoimme vuosi sitten ennen Riikaa todella hyvät testit. Tässä välissä Ranskan osakilpailun jälkeen testaamiseen ei ole ollut mahdollisuutta niin aiomme hyödyntää ja verrata viime vuoden testituloksia ja -tietoa tämän vuoden kisassa.

– Kahden MM-osakilpailun takia Riiassa on todella tiukka aikataulu. On vain yhdet harjoitukset ja molempina päivinä yksi alkuerä normaalia vähemmän. Tällaisessa tuplakisassa on tärkeätä, että auto on alusta asti hyvässä iskussa. Kenelläkään ei ole missään vaiheessa viikonloppua aikaa istua pidemmäksi aikaa alas ja miettiä muutoksia.

Grönholm sanoo, että hän lähtee Latviaan tavoittelemaan voittoa.

– Yksi virhe lähdössä pudotti meidät voittotaistelusta Ranskassa. Se oli tähänastisista kisoista kauden paras ja hyvä viikonloppu kaiken kaikkiaan. Automme on hyvässä iskussa, joten voitosta ajetaan, Grönholm lupaa.

Latvian MM-osakilpailut Riiassa ajetaan lauantaina ja sunnuntaina. Molempina päivinä ohjelmassa on poikkeuksellisesti vain yhdet harjoitukset ja normaalin neljän alkuerän sijasta kolme alkuerää. Lauantain ja sunnuntain semifinaalit ja finaali käynnistyvät molempina päivinä kello 17.00 Suomen aikaa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!