Puhtaiden polttoaineiden kysyntä kasvaa kuljetus- ja logistiika-alalla

Kuljetus- ja logistiikkayritykset ovat keskeisessä asemassa pyrittäessä kohti puhtaampaa liikennettä, ja yhä useampi alan toimija etsii aktiivisesti keinoja pienentää kuljetuksesta syntyviä päästöjä.

Suomen liikennesektori on ilmoittanut tavoitteeksi leikata vuoteen 2030 mennessä liikenteestä syntyviä päästöjä puoleen vuoden 2005 päästöihin verrattuna. Lisäksi Suomi tavoittelee täysin päästöneutraalia liikennettä vuoteen 2045 mennessä.

Päästöjen vähennys on erityisen tärkeää kuljetus- ja logistiikka-alalla, sillä raskas liikenne tuottaa noin kolmanneksen EU:n tieliikenteen kasvihuonepäästöistä.

Yhä useampi logistiikkayritys tavoitteleekin päästöjen leikkaamista ympäristöystävällisillä polttoainevalinnoilla.

Biokaasun liikennekäytöllä on mahdollista vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia verrattuna perinteisiin polttoaineisiin.

PostNord otti kesäkuussa 2019 käyttöönsä neljä ympäristöystävällisellä biokaasulla kulkevaa jakeluautoa.

Vähäpäästöisillä valinnoilla PostNord on vähentänyt toimintansa ympäristökuormaa, vaikka kuljetettavien pakettien määrä on kasvanut voimakkaasti.

Yritys edellyttää myös kumppaneiltaan ympäristötavoitteisiin sitoutumista.

PostNordin alihankkijana toimiva kuljetusliike A2B:n on ajanut biokaasulla kulkevilla ajoneuvoilla jo vuodesta 2011 lähtien ja yrityksellä on nyt 34 biokaasuautoa.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here