Porschelta 911 GT3 Touring Package -paketilla

Uuteen Porsche 911 GT3 -auton seitsemännen sukupolven versioon on nyt saatavissa myös Touring Package -varustepaketti.

911 GT3:n ulkomuodon näkyvimpänä muutoksena kiinteä takasiipi on jätetty pois. Uusi, automaattisesti laajeneva takaspoileri takaa tarvittavan downforcen suurilla nopeuksilla.

Anodisoidusta alumiinista valmistetut hopeansävyiset koristelistat ovat toinen uusi ominaisuus, joka korostaa uutuusmallin hillittyä yleisvaikutelmaa. Keula on maalattu täysin samanväriseksi muun korin kanssa.

Kuva: Porsche.

Touring Package -nimi palauttaa mieliin 911 Carrera RS:n samannimisen variantin mallivuodelta 1973.

Porsche herätti Touring-idean henkiin uudelleen vuonna 2017, jolloin Touring Package tuli saataville edellisen sukupolven (tyypin 991) 911 GT3:een.

Klassisen urheiluauton tunnelma

Touring Package -paketilla varustetun 911 GT3:n sisätilat henkivät klassisen urheiluauton tunnelmaa. Ohjauspyörässä, vaihteenvalitsimessa, keskikonsolin päällyksessä sekä ovien kyynärnojissa ja sisäkahvoissa on musta nahkapinta.

Sisätilojen osittaisessa nahkaverhoilussa on mustat koristetikkaukset.

Kuva: Porsche.

Istuinten keskiosat ovat mustaa kangasta, ja myös kattoverhoilu on musta. Pääntuissa on kohokuvioidut Porschen vaakunat. Sivuhelmat sekä kojelaudan ja keskikonsolin verhoilupaneelit ovat harjattua mustaa alumiinia.

Touring Packagen yhteydessä on mahdollista saada myös lähes kaikki 911 GT3:n valinnaiset lisävarusteet.

Näihin kuuluvat kaikki korin ja vanteiden värivaihtoehdot, dynaamisella PDLS- ja PDLS Plus ‑valojärjestelmällä varustetut led-ajovalot, erilaiset kuljettajaa avustavat järjestelmät, hiilikuitukeraamiset PCCB-jarrut, etuakselin nostojärjestelmä, kaikki istuinvaihtoehdot, Chrono-paketti ja äänentoistojärjestelmät.

Oma kronografi

Porsche Design tarjoaa Touring Package -paketilla varustetun 911 GT3:n ostajille mahdollisuuden hankkia ainutlaatuisen kronografin, joka on varustettu flyback-toiminnolla.

Kellon vetopaino tuo mieleen uutuusmallin vanteet ja on saatavissa kuutena eri versiona auton varustelun mukaan. Kellonkehän Agate Grey ‑metallisävy perustuu auton vastaavaan koriväriin.

Kuva: Porsche.

Kellotaulussa on musta mattapinta, ja kirkkaankeltaisten viisarien väri käy yksiin auton kierroslukumittarin kanssa.

Ranneke on valmistettu samasta nahasta, jota käytetään auton sisäverhoilussa, ja siinä on ”GT3”-kohokuviointi sekä yhtenäiset mustat koristetikkaukset.

Kronografi valmistetaan Porschen omassa kellotehtaassa Sveitsissä, ja sitä myydään ainoastaan auton omistajille.

Porsche 911 GT3 hyödyntää moottoriurheilusta saatua tietotaitoa

Porsche 911 GT3:n seitsemännen sukupolven mallissa kilparadoilla koeteltu teknologia on siirretty tuotantoautoon saumattomammin kuin koskaan aikaisemmin.

Double wishbone -etujousitus ja huippuluokan aerodynaamiset elementit, kuten joutsenkaulakiinnikkeillä varustettu takasiipi ja näyttävä diffuusori, on omaksuttu 911 RSR ‑GT -kilpa-autosta.

Nelilitrainen ja kuusisylinterinen 510 hv:n bokserimoottori pohjautuu kestävyysajossa koulitun 911 GT3 R:n voimanlähteeseen.

Kuva: Porsche.

Leveämmästä korista, suuremmista vanteista ja uusista teknisistä ominaisuuksista huolimatta GT3:n paino ei ole noussut edellisestä sukupolvesta.

Uutuusmalli painaa 1 418 kg manuaalivaihteistolla ja 1 435 kg Porschen kaksoiskytkinvaihteistolla varustettuna.

Hiilikuituvahvisteisesta muovista (CFRP) tehty etukansi, erikoiskevyestä lasista valmistetut ikkunat, taotut kevytmetallivanteet ja kevyt sporttipakosarja ovat esimerkkejä painon optimointiin tähtäävistä ratkaisuista.

Kilpa-auton geenit näkyvät käytännöllisesti katsoen kaikissa uuden 911 GT3:n yksityiskohdissa.

Uutena ominaisuutena on ratanäyttötoiminto: kierrosnopeusmittarin vasemmalla ja oikealla puolella olevat näytöt voidaan yhdellä napin painalluksella muuttaa näyttämään vain rata-ajossa olennaiset tiedot – rengaspaineilmaisin, öljynpaine ja -lämpötila, jäähdytysnesteen lämpötila sekä polttoaineen määrä. Ohjauspyörän kautta on helppo vaihtaa kilpatila yhdellä painalluksella.

Katso tästä muita Porsche-uutisia.

911 GT3:n hinnat alkavat 314 062 eurosta sisältäen arvonlisäveron ja maakohtaisen varustelun. Touring Package on nyt tilattavissa autoon lisävarusteena ilman lisämaksua.

911 GT3 -mallit: Yhdistetty polttoaineenkulutus 12,9 l/100 km, yhdistetyt CO2-päästöt 292-293 g/km

Polttoaineenkulutus ja CO2-päästöarvot on mitattu uuden WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) ‑menetelmän mukaisesti. Näistä arvoista derivoidut NEDC-arvot on edelleen toistaiseksi määritettävä. Näitä arvoja ei voida verrata tähän asti käytössä olleen NEDC-mittausmenetelmän mukaisesti mitattuihin arvoihin.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here