Porsche 911 -malliperheen kahdeksas sukupolvi saa uuden jäsenen

Porschen 911-mallisarja saa uuden tulokkaan, kun kahdeksannen sukupolven mallivalikoima laajenee 911 Carrera ‑variantilla.

Uusi urheiluauto lanseerataan Coupé- ja Cabriolet-koriversioina.

Molempien voimanlähteenä on kaksoisahdettu kolmilitrainen ja kuusisylinterinen bokserimoottori, joka tuottaa tehoa 385 hv (283 kW) – 15 hevosvoimaa (11 kW) enemmän kuin edellisen sukupolven mallissa.

Kuva: CvB.

Carrera on uusi perustason 911-malli, joka on perinyt lähes muuttumattomina 911 Carrera S ‑malliversiolta.

Katso tästä muita Porsche-juttuja.

Niihin kuuluvat muun muassa 10,9-tuumainen kosketusnäyttö, kattavat yhteydet sekä innovatiiviset kuljettajaa avustavat järjestelmät, kuten Porsche Wet Mode ‑ajotila, joka parantaa ajoturvallisuutta märällä kelillä.

Kuva: Porsche.

911 Carreran luonteenomaisia piirteitä ovat pienemmät vanteet ja jarrulevyt sekä yksilölliset pakoputkien suojat.

Carrera S:n tavoin moottori, alusta ja jarrut on suunniteltu poikkeuksellista urheilullisuutta silmällä pitäen.

Kuva: CvB.

911 Carreran kolmilitraisen ja kuusisylinterisen bokserimoottorin tehon salaisuutena ovat ennen kaikkea uudet ahtimet, joiden turbiini- ja kompressoripyörien halkaisijaa on pienennetty.

Moottorin voima välittyy pyörille uuden kahdeksanvaihteisen PDK-kaksoiskytkinvaihteiston välityksellä. Tämän ansiosta 911 Carrera Coupé kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa 4,2 sekunnissa ja saavuttaa 293 km/h:n huippunopeuden.

Lisävarusteena saatavan Sport Chrono ‑paketin avulla ensin mainitusta luvusta saadaan nipistettyä pois vielä kaksi sekunnin kymmenesosaa.

Kuva: CvB.

WLTP-syklin mukainen yhdistetty polttoaineenkulutus on Coupé-versiolla 9,9 l / 100 km ja Cabrioletilla 10,1 l / 100 km.

Autossa on 19-tuumaiset kevytmetallivanteet ja 235/40 ZR ‑koon renkaat edessä sekä 20 tuuman vanteet ja 295/35 ZR ‑renkaat takana. Kaikissa pyörissä on 330-milliset jarrulevyt ja kiinteät nelimäntäiset Monobloc-jarrusatulat.

Saksassa 911 Carrera Coupén hinnat alkavat 165 042 eurosta ja 911 Carrera Cabrioletin hinnat 189 236 eurosta sisältäen arvonlisäveron ja maakohtaisen varustelun.

Uutuusmallien tilauskirjat on jo avattu. Myös nelivetoinen versio on saatavissa pian.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

Kuva: CvB.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here