Poliitikon puheenvuoro: Minna Koivunen, PS, Satakunta

Minna Koivunen

Puolue: PS
Vaalipiiri: Satakunta
Ehdokasnumero: 115

Asun Harjunpäässä Ulvilassa. Täällä julkinen liikenne kulkee vain koulupäivinä aamuisin ja iltapäivisin koulujen aikataulun mukaan. Oman auton omistaminen ja käyttö on ehdoton pakko.

On hyvä olla perussuomalainen, koska me puolustamme yksityisautoilua. Itselläni työmatka on noin 10 km suuntaan. Syys- ja kevättalvella on pakko kulkea omalla kulkupelillä.

Polttoaineveroa tulisi laskea huimasti! Tämän tulisi tapahtua vaiheittain. Vuoden 2024 alussa on suunnitteilla jakeluvelvoite. Tämän toteutuessa, fossiilisten polttoaineiden hintaan tulee 28 prosentin korotus. Pumpun hintaan tämä tarkoittaa 23-50 senttiä/litra lisää.

Autoilijoiden kuritus ei voi jatkua! Polttoaineen verotuksen nostot eivät vaikuta autoiluun!

Ammattiautoilijat ovat jo nyt polttoainehintojen kanssa veitsen terällä. Monet lopettavat yritystoimintansa. Olisiko mahdollista antaa ammattiautoilijoille veroton polttoaine? Tämä mahdollistaisi ainakin heidän elinkeinonharjoittamisen jatkuvuuden.

Kannatan Perussuomalaisten energia- ja ilmastopoliittisessa ohjelmassa esitettyä biopohjaisten polttoaineiden liikennekäytön jakeluvelvoitteesta luopumista!

Biopohjaisia polttoaineita voisi käyttää liikenteen sijasta monipolttoainevoimaloissa.

Olen sitä mieltä, että 2035 EU:ssa voimaan astuvan uusien polttomoottorikäyttöisten henkilö- ja pakettiautojen kielto tulisi purkaa.

Suomen autoilun tappoverotus ei pelasta maailmaamme. Verojen alentaminen pelastaa monet ammattiautoilijat ja syrjäseuduilla asuvat työssäkäyvät ihmiset!

Teksti: Minna Koivunen

Katso tästä muita Eduskuntavaalien Poliitikon puheenvuoroja.

Kiinnostaako autot ja liikenne? Tilaa tästä Autotodayn uutiskirje!

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän