Poliitikoilla museoharjoittelua ensi viikolla

Suomen Museoliiton järjestämän Poliitikon museoharjoittelu -kampanjan perusajatus on kutsua poliitikkoja tutustumaan museon toimintaan käytännönläheisellä tavalla. Samalla tehdään näkyväksi museoiden toimintaa kulissien takana.

Museovierailuilla tuodaan esille museoiden monipuolista työtä ja koko Suomen kattavan museoverkoston yhteiskunnallista merkitystä.

Pirkanmaalaiset kansanedustajat Jouni Ovaska (kesk.) ja Aleksi Jäntti (kok.) osallistuvat ensi viikolla Poliitikon museoharjoitteluun Auton ja tien museo Mobiliassa Kangasalla.

Poliitikot pääsevät muun muassa testaamaan Saaren ajuriliikkeen vuosimallin 1928 Chevrolet Capitol -kuorma-auton toimivuutta Mobilian museomestarin ja ajoneuvoasentajan ohjauksessa. Lisäksi molemmat saavat tallentaa jonkin tieliikennehistoriaan oleellisesti liittyvän esineen.

Mobilian laajat kokoelmat ilmentävät tieliikenteen historiaa sen kaikissa näkökulmissa. Kun molemmat kansan-edustajat kuuluvat myös eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokuntaan, saavat he hyvän tietopaketin Suomen tienpidon valtiollisesta historiasta ketjuvartisine lapioineen ja tiekarhuineen sekä siirtotyömaailmiöineen.

Kampanjaviikko järjestetään nyt kahdeksatta kertaa. Osallistujina on ollut viime vuosina noin 70 päättäjää ja useita kymmeniä museoita eri puolilla Suomea.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän