Poliisi: Raskaan liikenteen valvontaiskun tulokset huolestuttavia!

Lapin ja Oulun poliisilaitosten liikenneyksiköt yhdessä tekivät raskaan liikenteen yhteisvalvontaiskun Meri-Lapin alueelle 12. – 13.10.2022. Rikkomuksia oli merkittävän paljon.

Partiot tarkastivat yhteensä 78 kuljetusta, joista kotimaisia kuljetusyrityksiä oli yhteensä 67 kappaletta ja ulkomaisia kuljetusyrityksiä 11 kappaletta.

Seuraamuksia annettiin yhteensä 45 kuljetukselle, jotka yhtä lukuun ottamatta kohdistuivat kotimaisille kuljetuksille.

Kuljettajat syyllistyivät pääasiassa ajo- ja lepoaikasäännöksien rikkomiseen

Suurin osa seuraamuksista tuli ajo- ja lepoaikarikkomuksista. Seuraamuksia annettiin myös muun muassa ylikuormista, ajoneuvojen kuntopuutteista, virheellisistä kuorman varmistuksista, ammattipätevyyssäännösten rikkomisesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Lue tästä muita juttuja raskaan liikenteen valvonnasta.

Usean ajoneuvojen kunto oli puutteellinen. Näistä ajoneuvoista poistettiin rekisterikilvet ja ne määrättiin korjauksen jälkeen valvontakatsastettavaksi ennen seuraavaa käyttöä.

Kaksi kuljettajaa määrättiin ajokieltoon, joista toinen puutteellisen kuorman varmistuksen ja toinen puutteellisen ajo-oikeuden vuoksi.

Poliisi teki valvontaiskun yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa

Valvonnassa poliisia avusti ajoneuvojen teknisen kunnon tarkastuksissa katsastusviranomaiset. Teknisiä tienvarsitarkastuksia tehtiin lähestulkoon kaikille tarkastetuille kuljetuksille.

Mukana oli myös Aluehallintoviraston työsuojelutarkastaja ja valvontaa seurasi Ruotsin liikenneviraston sekä EU:n työvoimaviranomaisen ELA:n edustajia.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän