Poliisi epäilee kevytmoottoripyöräilijän ajaneen tytön yli suojatiellä

11.8.2017 15.35

Poliisi epäilee, että kevytmoottoripyöräilijä ajoi 11-vuotiaan tytön yli Helsingin Meilahdessa keskiviikkona kolmen aikaan päivällä.

Poliisin tietojen mukaan tyttö oli lähtenyt ylittämään suojatietä liikennevalojen ollessa punaisina. Tyttö oli ilmeisesti yrittänyt ehtiä raitiovaunuun ja lähtenyt ylittämään suojatietä juosten.

Kevytmoottoripyöräilijä oli puolestaan kiihdyttänyt risteyksessä ehtiäkseen suojatien yli valojen ollessa keltaisina.

Poliisi kehottaa kaikkia kuuliaiseen liikennekäyttäytymiseen, etenkin nyt syksyllä, kun uudet pienet koululaiset aloittavat koulumatkansa.

– Ei kannata koskaan lähteä juoksemaan suojatien yli punaisilla. Vihreidenkin valojen palaessa kannattaa aina katsoa, ettei autoja ole näkyvissä, ennen kuin lähtee ylittämään tietä. Myös pienten lasten vanhempien ja kaikkien muidenkin kannattaa kiinnittää huomiota omaan liikennekäyttäytymiseen ja varmistaa, että omalla käytöksellään antaa hyvän esimerkin lapsille ja aikuisillekin, rikoskomisario Sakari Harju Helsingin poliisista muistuttaa.

Poliisi tutkii tapausta kevytmoottoripyöräilijän osalta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja vamman tuottamuksena ja tytön osalta liikennerikkomuksena.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here