Pieni ylinopeus maan tapa

Kesällä 2020 liikenteen keskinopeus pääteillä oli 92,7 km/h ja se pysyi samalla tasolla kuin kesällä 2019, todetaan Traficomin tiedotteessa.

Autoilijoista 43 prosenttia ajoi suuremmalla nopeudella kuin tiekohtainen nopeusrajoitus sallii, ja noin 10 prosenttia autoilijoista ylitti nopeusrajoituksen yli 10 km/h.

Ylinopeudet yleistyivät Traficomin mukaan teillä, joilla on ympäri vuoden 80 km/h tai 100 km/h nopeusrajoitus.

– Vaikka ylinopeutta ajavien osuus ei ole viime vuosina merkittäväksi muuttunut, ovat luvut sellaisia, että voimme todeta, että pieni ylinopeus on enemmänkin maan tapa kuin poikkeus, toteaa tiedotteessa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin johtava asiantuntija Marko Sillanpää.

Pääteiden nopeustilasto perustuu Intelligent Traffic Management Finlandin ylläpitämiin liikenteen automaattisiin mittauspisteisiin, jotka ovat eri paikoissa kuin poliisin nopeusvalvontakamerat.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

2 KOMMENTIT

 1. Olen talvirajoitusten aikana ajanut kymmenkunta kertaa edestakaisin välin Helsinki-Tampere moottoritietä. Nopeuteni on ollut 2-3kmh yli sallitun. Mielenkiintoinen havainto on ollut, että joka reissulla välillä Keimola-Hämeenlinna ja edelleen H-linna-Tampere minut ohitti 20-30 autoa, jotka eivät suinkaan jääneet eteen roikkumaan vaan katosivat horisonttiin.
  Itse näillä väleillä ohitin vain rekkoja ja 1-2 henkilö- tai pakettiautoa.
  Vahvistan tällä pikakokeella täysin kertoma ne tutkimuksen tulokset.
  Tietyillä kuskeilla on ihan omat nopeussääntönsä..
  Nimimerkki ”Kortti vuodesta 1962”

 2. Miksi pitää ajaa ylinopeutta? Ehkä se ei ole kiire? Onko se oman auton(kunsennytostin) ylivertaisuuden hakua toisiin vrt.? Entä tämä macholady,mies?
  Miksei immeiset osaa olla niitä samoja tätejä/setiä,jotka yöpuvuissaan lukevat lapsilleen kuinka HessuHopo ei saa ajaa liian lujaa,kössska se ön läpsille paha asia.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!